Suomessa 10 uutta koronavirustartuntaa eikä uusia koronakuolemia – STM: Tartuntamäärän lasku ei enää jatku

2:13
Video: Näin koronavirus leviää nyt Euroopassa

Viime viikkojen laskusuunta uusissa koronavirustartunnoissa on pysähtynyt, mutta epidemiatilanne on pysynyt vakaana, arvioi sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Tänään Suomessa on vahvistettu 10 uutta tartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt vahvistettu 7 372. Viimeisen vuorokauden aikana ei ole vahvistettu yhtään koronakuolemaa, yhteensä koronaan on kuollut Suomessa 328 ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta, sairaalahoidossa neljä, kuten eilen keskiviikkonakin.

Viimeisen seurantaviikon aikana (14.–20.7.) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 46 uutta tapausta, kun edellisellä viikolla lukema oli 38.

Arvioitu tartuttavuusluku on ministeriön mukaan tällä hetkellä 0,55–0,95.

Uusista tapauksista osa liittyy jo tiedettyihin tartuntaketjuihin

Uusista tapauksista osa liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryppäisiin, tiedotteessa kerrotaan.

Uusia tartuntoja pyritään ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti jäljittämällä kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut huolella.

Ministeriö korostaa aktiivisen testaamisen tärkeyttä ja suosittelee jokaista vähänkään koronavirukseen sopivia oireita kokevaa hakeutumaan testiin.

Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty hieman enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Positiivisten tapausten osuus testatuista näytteistä on pysynyt matalana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja