Satakunnan Kansa: Huhtasaarta uhannut kokoomuspoliitikko oli soittanut kovassa humalassa hätäkeskukseen

Perussuomalaisten kansanedustajaa Laura Huhtasaarta ja hänen perhettään on puoluelehti Suomen Uutisten mukaan uhkailtu.

Lehden mukaan vakavan, henkeen kohdistuvan uhkauksen olisi esittänyt Porin kunnallispolitiikassa toimiva kokoomuslainen miespoliitikko, jonka poliisi otti kiinni.

Lounais-Suomen poliisin apulaispäällikkö Teijo Ristola vahvistaa, että poliisilla on meneillään esitutkinta kansanedustajaan kohdistuneesta rikoksesta. Ristola ei kertonut tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

Suomen Uutisten mukaan mies jäi kiinni, kun hän soitti hätäkeskukseen ja kertoi aikeistaan.

Teosta epäilty kokoomuksen varavaltuutettu kommentoi tapausta Satakunnan Kansalle. Hän kertoi hermostuneensa aiemmin perussuomalaisten vaalivideosta ja pyytäneensä Huhtasaarta poistamaan videon. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Teosta epäilty mies kertoo lehdelle, että oli viime tiistaina ollut viettämässä iltaa porilaisravintolassa ja päätynyt aamuyöllä soittamaan hätäkeskukseen.

–  Tein harkitsemattoman puhelun hätäkeskukseen ja ehdotin, että entäs jos poltan Laura Huhtasaaren asunnon.

Hän sanoo olleensa kovassa humalassa ja toimineensa impulsiivisesti.

Ylen mukaan teosta epäilty poliitikko kertoo eroavansa puolueesta tapauksen takia. Epäilty sanoo Ylelle, että hän on toiminut kokoomuksen arvojen vastaisesti ja pyytää Huhtasaarelta anteeksi.

Huhtasaari sanoi Satakunnan Kansalle haluavansa käydä vaalit ilman pelkoa.

–  Tämä on tosi rankkaa. Viimeksi presidentinvaaleissa jouduin pelkäämään itseni ja perheeni puolesta. Nyt joudun taas, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari on ollut aiemminkin häirinnän kohteena. Hänen kotinsa ikkunoita rikottiin loppuvuonna 2017, kun hän oli perussuomalaisten presidenttiehdokkaana.

Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtaja Antti Ahonen sanoi olevansa tietoinen epäilystä.

–  Mikäli tämä pitää paikkansa, niin on mahdoton nähdä, että tämä henkilö jatkaa missään kokoomusmandaatin tehtävissä. Tuomitsemme ankarasti kaikenlaisen uhkailun ja häirinnän, Ahonen sanoi.

Vaalirauhavetoomus yli puoluerajojen

Perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen sanoo, että useat muutkin perussuomalaisten ehdokkaat ovat kokeneet häirintää. Tapaukset on ilmoitettu poliisille, mutta niistä ei ole kerrottu muuten.

–  Jos niistä tehdään julkisia juttuja kovin paljon, niin se on kuin syömään käskisi, Putkonen arveli.

Huhtasaaren tapaus päätettiin Putkosen mukaan julkistaa, koska uhka kohdistui Huhtasaaren perheeseen.

Presidentti Sauli Niinistö ja puoluejohtajat vetosivat keskiviikkona yhdessä vaalirauhan puolesta. Aihe nousi pinnalle, kun ulkoministeri Timo Soini (sin.) joutui hyökkäyksen kohteeksi Vantaalla. Poliisi tutkii myös vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmediin kohdistunutta hyökkäystä.

 

Lue myös:

    Uusimmat