Suomen suosituin seksimyyntisivusto Sihteeriopisto suljettiin – poliisi HS:lle: "Seksin myynti ja ostaminen siirtyvät pian uuteen paikkaan, jos sivusto ei aukea"

Miehille päiväsakkoja seksin ostamisesta 3:07
Video: Suomessa tuomittiin ensimmäistä kertaa seksiä ostaneita miehiä.

Suomen suosituin seksimyyntisivusto Sihteeriopisto on suljettu. Helsingin Sanomien haastatteleman poliisin mukaan tämä voi vaikuttaa hetkellisesti suomalaiseen seksikauppaan. 

Sihteeriopisto.net -verkkosivusto oli tiistaina suljettu ilmeisesti Espanjan poliisin toimesta.

Sivuston etusivulle ilmestyi ilmoitus, jonka mukaan Espanjan poliisi on ottanut sivuston haltuunsa. 

Myös toinen seksikauppasivusto Sexwork.net oli tiistaina suljettu.

– Suurin osa Suomen seksikaupasta tapahtuu netissä. Sihteeriopisto on ollut siellä suosituin paikka mutta ei kuitenkaan ainoa paikka, sanoo Helsingin poliisin rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin Sanomien haastattelussa

"Seksin myynti ja ostaminen siirtyvät pian uuteen paikkaan"

Sihteeriopiston sivuilla on ollut prostituoitujen ilmoituksia, joiden perusteella seksin ostajat ovat voineet ottaa yhteyttä seksiä kauppaaviin henkilöihin. 

Helsingin Sanomien haastattelema poliisi ei vielä tiennyt, miksi sivustot on suljettu.

– Saa nähdä, mitä nyt tapahtuu. Hetken aikaa pyöritään varmasti ympyrää, mutta seksin myynti ja ostaminen siirtyvät pian uuteen paikkaan, jos sivusto ei aukea pian uudelleen, Eriksson toteaa Helsingin Sanomille. 

Erikssonin mukaan Sihteeriopisto perustettiin alun perin Suomessa, mutta myöhemmin sen ylläpito on siirretty ulkomaille.

Hänen mukaansa ei ole varmaa tietoa siitä, onko sivusto yhä suomalaisten ylläpitämä. 

Lue myös:

    Uusimmat