Suomen Sisun jäsenmäärä räjähti – päivittää monitulkintaisena pidetyn periaateohjelmansa

Kansanedustaja Olli Immosen tapauksen yhteydessä runsaasti mediajulkisuutta saanut kansallismielinen Suomen Sisu -järjestö aikoo viimeistellä tulevassa syysseminaarissaan periaateohjelmansa uuden version. Yhdistys aikoo jatkossa korostaa tarkoitustaan kaikkia kansallismielisiä yhteen kokoavana organisaationa.

Suomen Sisu on useasti joutunut selittelemään periaateohjelman linjauksia. Tämän vuoksi yhdistys päätti uudistaa ohjelmansa.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Teemu Lahtisen mukaan uusi ohjelma ei sisällöllisesti eroa vanhoista ohjelmista.

– Lähdemme selkeämmästä ja tiiviimmästä ilmaisusta. Yhdistyksen tavoite ja syy ovat samat, ja periaatteetkin ovat aika muuttumattomia, hän kertoo.

– Yksi syy periaateohjelman muotoilun muuttamiseen on se, että se on huomattu vaikeaksi tulkita, hän täsmentää.

Suomen Sisun uusi periaateohjelma julkaistaneen yhdistyksen 15-vuotisjuhlien yhteydessä.

Suhtautuu yhä kriittisesti maahanmuuttoon

"Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla."

– Suomen Sisun periaateohjelma

Suomen Sisun periaateohjelma sisältää useita kappaleita, joissa lukija saattaa jäädä pohtimaan, mitä tekstillä itse asiassa tarkoitetaan.

Ohjelmassa esimerkiksi sanotaan, että ”(k)ansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään...”.

Lahtisen mukaan lauseella ei ole tekemistä ihmisten perimän tai niin sanotun rodun kanssa, vaan sanalla tarkoitetaan historiallisesti muodostunutta ryhmää, joita yhdistää esimerkiksi kieli, kulttuuri ja alue.

"Taideteokset kuvaavat hyvin kulloistakin kulttuuria. Yhteiskunnassa, jossa taideteokset elävät lyhyitä aikoja tai jossa taide muistuttaa erehdyttävästi jätettä, ei kukaan voi voida hyvin."

– Suomen Sisun periaateohjelma

– Tarkoituksellisella sekoittamisella tarkoitetaan ihmisten laajamittaista siirtoa ja muuttamista. Siinä vaikutetaan keinotekoisesti siihen, millainen kansa on.

Laajemman maahanmuuton sijasta hän pitää luonnollisena pienempää, spontaania kulttuurivaihtoa, ja sitä on hänestä syytä jatkaa.

– Kulttuuria ei muuta mitenkään, jos tänne tulee uusia ruokia ihmisten mukana. Kulttuurimme muokkaa niistä itseensä sopivia, Lehtinen sanoo.

 ”Periaateohjelma tarkoitettu toimimaan kaikkina aikoina”

Suomen Sisu pitää kansallisvaltiota parhaana tapana järjestää yhteiskunta, ja sen uhkana yhteenkuuluvuutta tuntemattomien kansanosien kanssa. 

"Hallitseva eliitti on jo nyt muuttanut joidenkin sanojen merkitystä siten, että normaalien sanojen käyttäminen on miltei rikollista. Samalla se on luonut uusia sanoja laillista ajattelua varten – sanamagiaa ja savuverhoa, joilla halutaan poistaa ongelmat kriittisen ajattelun piiristä.."

– Suomen Sisun periaateohjelma

Tekstissä viitataan myös hallitsevaan eliittiin ja pieneen johtavaan ryhmään, esimerkiksi kielen käyttöä negatiivisesti muuttavana tahona. Lehtisen mukaan Sisulla ei ole kuitenkaan osoittaa tällaista ryhmää ohjelman ulkopuolelta.

– Eliitti ei ole tietty nimettävissä oleva ryhmä. Olemme vain todenneet, että näin on tapahtunut nyt ja historiassa. Periaateohjelma on kirjoitettu niin, että se olisi kaikissa ajoissa pätevä ja voimassa.

Jäsenmäärä räjähti, perustaa piirijärjestöjä

"Konsumerismin suurimpana uhkakuvana on yhteiskunta, jossa ihmiset, joiden henkiset kyvyt ovat materiakeskeisen elämän myötä surkastuneet, ovat pienen hallitsevan joukon orjina itse sitä tiedostamatta."

– Suomen Sisun periaateohjelma

Suomen Sisu tiedotti tällä viikolla aloittavansa piirijärjestöjen perustamisen. Järjestö sai noin 390 uutta jäsenhakemusta Olli Immosen heinäkuisen Facebook-päivityksen jälkeen.

Yhdistyksen mukaan tilanne muistuttaa kevään 2006 Muhammed-kuvien julkistamisesta seurannutta huomiota.

Teemu Lahtinen kertoo, että piirijärjestöjen perustaminen on ollut ajatuksissa pitkään.

– Meillä on kuormittunut keskusjohto, joten toimintaa on pakko hajauttaa.

Hänen mukaan piirijärjestöt pitävät yhteyttä jäsenistön välillä ja järjestävät jäsenistölle mahdollisuuksia verkostoitumiseen. Lopullista muotoa ja toimintaa ei kuitenkaan ole lyöty lukkoon.

Suomen Sisulla ei ole tällä hetkellä mitään määriteltyä keskusteluagendaa.

– Maahanmuutto oli pitkään strategisena keskustelunaiheena. Nyt pohdimme onko meillä uutta aihetta nostettavaksi, Lahtinen kertoo.

Vastarintaliike ei yhteensopiva Suomen Sisun kanssa

"Tulevaisuuden epäkansallisen hallinnon välttämiseksi on suomalaisten oltava ylpeitä omasta kansallisuudestaan ja kulttuuriperinnöstään. Epävarmojen hallitsijoiden pyrkimykset imeä vieraita vaikutteita ”täydentämään” omaa kulttuuriamme ovat rikoksia kansakuntaa vastaan."

– Suomen Sisun periaateohjelma

Suomen Sisu ei ole tehnyt linjausta siitä, keitä järjestöön hyväksytään, Teemu Lahtinen kertoo. Jäsenen tulee kuitenkin hyväksyä järjestön periaateohjelma.

Sisun toimintaan viimeaikaisessa keskustelussa yhdistetty Suomen Vastarintaliike (SVL) ei Lahtisen mukaan sovi yhdistyksen arvoihin. SVL:n kannattama Pohjoismainen yhteisvaltio ja kansanvaltaisuuden vastustaminen ovat Sisun periaatteita vastaan.

– Meillä ei ole yhteyttä Vastarintaliikkeen kanssa Eugen Schaumanin haudalla kohtaamisen lisäksi. Liike käyttää itsestään nimeä kansallismielinen, mutta ei sitä silmissämme ole, Lahtinen painottaa.

Hän kertoo, että kohtaamista pohditaan järjestön sisällä ja vastaavat tilanteet halutaan jatkossa välttää.

Hänen mukaansa Suomen Sisulla ei ole tietoa, kuuluuko jäsenistöön SVL:n jäseniä, sillä sen ilmenemiseksi jäseneksi pyrkijän olisi kerrottava siitä itse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja