Suomen pelaajat helpottuneen tyytyväisiä Belgia-voitosta

Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajista näki Helsingissä keskiviikkona helpottuneisuutta, kun takana oli vakuuttavalla tyylillä tullut 2-0-voitto Belgiasta. EM-haaveet elossa pitäneiden kolmen pisteen ohella käteen jäi hyvä mieli myös siksi, että peli toimi pitkästä aikaa.

- Olihan tämä selvästi parempaa kuin viime peleissä, ja tsemppikin oli ihan erilainen. Maltoimme, uskalsimme ja pidimme palloa, laidallaan hyvin uurastanut ja Jonatan Johanssonin avausmaaliin syötön tarjoillut Joonas Kolkka tiivisti.

- Johansson pyöritti hyvin rangaistusalueella ja pisti sisään, Kolkka kommentoi tärkeää osumaa jakaen kunniaa viimeistelijälle.

Johansson puolestaan huomioi maalia edeltäneen rakentelunkin, eli toisin sanoen Kolkan osuuden.

- Se oli hyvä hyökkäys. Pallo Kolkalle ja häneltä hyvä siirto rangaistusalueelle. Käännyin siinä pallon kanssa, ja vedin. Onneksi meni sisään, Malmö FF:n hyökkääjä Johansson kuvaili uransa 14:ttä maaottelumaalia.

Johansson: Taisteluhenkeä oli

Johansson kiitteli myös joukkueen taisteluhenkeä. Näyttöhaluja oli, osaltaan siksikin, että päävalmentajan läksytykseltä vältyttäisiin.

- Saimme kuulla aika kovat saarnat harjoituksissa (viime lauantain tappiollisen) Serbia-pelin jälkeen. Luulen, että kaikki päättivät, ettei enää kuulla samanlaista, Johansson totesi hymyssä suin koko pelaajiston puolesta.

Oma osansa Suomen pelin sujumiseen oli Johanssonin mukaan myös se, että nyt paketti ja sitä kautta kenttä pysyi koossa ja hallussa. Se oli jotain, mitä vaisussa Serbia-tappiossa ei saatu toimimaan.

- Puolustus piti linjan hyvin, myös tarpeeksi ylhäällä. Ei päässyt tulemaan aukkoja, koko ajan oltiin lähekkäin, Johansson kiitteli.

Eremenkot säväyttivät

Kentällä nähtiin keskiviikkona melkoinen harvinaisuus, kun maajoukkueessa pelasivat yhtä aikaa veljekset. Isoveli Alexei Eremenko junior ja pikkuveli Roman Eremenko onnistuivat kumpikin hyvin.

- Paineita oli, mutta onneksi näytimme, että vielä ollaan mukana (taistelussa EM-kisapaikasta) ja että pystymme pelaamaan jalkapalloa, Alexei Eremenko summasi.

- Kaikilla oli halu näyttää. Hieno tunnelma lähteä lomille, uransa ensimmäisen maaottelun taistellut Roman Eremenko kommentoi.

Kaksikon valinta avaukseen oli siis onnistunut veto päävalmentaja Roy Hodgsonilta.

- Olen tosi tyytyväinen, että Roy otti sen riskin tärkeään peliin, Alexei Eremenko kiitteli.

- Ihan kuningas Alexei oli kentällä. Hän osallistui myös puolustamiseen, samoin kuin Jonatan Johansson. Loistava peli molemmilta, Roman Eremenko ylisti isoveljeään sekä Johanssonia.

Alexei Eremenko kirjasi ottelussa myös uransa 11. maaottelumaalin. Edellisestä olikin jo vierähtänyt 21 kuukautta.
- Yritin vain saada palloa maaliin päin. En yrittänyt palloa sinne, minne se meni, hän totesi komeasta osumastaan.

Kapteeni Tihinen: Laatua löytyy

Maajoukkueessa nyt kapteenin nauhaa Jari Litmasen ja Sami Hyypiän poissaollessa kantanut toppari Hannu Tihinenkin luonnollisesti kiitteli porukan taistelua.

Kovasti totutusta muuttunut avauskokoonpano ei Tihistä hätkäyttänyt peliin lähdettäessä.

- Kyllä meiltä laatua ja tasoa löytyy laajalti, ei mitään ongelmaa, Tihinen totesi vaihdoksista.

Kapteenin rooli maistui sekin.
- Onhan se kunnia-asia, sellainen, jonka varmasti jokainen pelaaja haluaa kokea, Tihinen painotti.

Huuhkajalle kiitokset

Ottelun ensimmäisellä jaksolla keskeyttänyt ja katsomoa viihdyttänyt Olympiastadionin huuhkaja sai pelaajilta ansaitsemansa arvon. Lintu pisti pelin jäihin, ja melkein heti kun peliä jatkettiin, iski Suomi avausmaalin.

- Kiitos sille, en ole kyllä ikinä kokenut vastaavaa. Se oli kuin joku robotti, jota ohjattiin, huuhkajaa Suomen maalilta hätyytellyt Alexei Eremenko nauroi.

- Harvinainen kokemus. Se sotki hyvin Belgian peliä, Kolkka virnuili.

(MTV3-STT)

(Tulosruutu 07.06.2007)

Lue myös:

    Uusimmat