Kun ihmiset eivät saaneet enää lähestyä toisiaan, nähtiin Ähtärissä herkkä hetki: Lumin ja Pyryn ensikohtaaminen – mutta vielä ei saatu vauvauutisia

2:02
Lumi-pandan synttäreitä vietettiin viime syyskuussa Ähtärissä.

Koronavirus on pakottanut ihmiset välttämään toistensa halailua ja muuta läheisyyttä. Rajoitustoimet eivät kuitenkaan koske pandoja. Näinpä Ähtärin pandapari Lumi ja Pyry pääsivät tapaamaan toisensa yli kahden vuoden odotuksen jälkeen.

Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen tammikuussa 2018 suuren mediahuomion saattelemana. Parivaljakkoa ei kuitenkaan voitu laittaa samaan tilaan asumaan, vaan he saivat omat vierekkäiset oleskelutilansa.

Yhden kerran vuodessa, kiima-aikana, kaikki on kuitenkin toisin. 

Ensimmäistä kertaa Ähtärin pandojen kiima-aikaa päästiin todistamaan viime vuonna, jolloin tapaaminen ei vielä onnistunut. Nyt Lumi ja Pyry saatiin tutustumaan toisiinsa kunnolla. Pandavauvoja ei silti ole vielä odotettavissa.

– Ensimmäiset tapaamiset menivät vielä harjoittelun ja leikillisen painin piikkiin. Seuraavilla tapaamisilla pariskunta alkoi jo saamaan jutun juonesta vähän enemmän kiinni. Nuori pariskunta ei lopulta vielä ensimmäisenä vuonna onnistunut puuhissaan, mutta tärkeää oli, että eläimet saivat kokemusta tulevia vuosia varten, Ähtäri Zoo tiedottaa,

 Kun valon määrä kasvaa, pandat innostuvat. Lumin käytöksessä alettiin huomata lähestyvän kiiman merkkejä maaliskuun alkupuolella, ja tällöin pandatiimi aloitti tarkan kiimanseurannan. Kiiman huippu kestää vain vuorokauden, siksi seurantakin on erityisen tärkeää.

Ähtäri Zoon mukaan Lumille on ilmeisesti tyypillistä kehitellä kiimaa pitkään ja huolella.

– Koko pandatiimi saikin testata kärsivällisyyttään ja unenpuutteen sietokykyä ihan kunnolla: työpäivät venyivät pitkiksi ja tiimiläiset yöpyivät retkipatjoilla toimiston lattialla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja