Suomen MM-talvirallista etu Toyotalle? Jari-Matti Latvala huomauttaa merkittävästä erosta Tunturiralliin: "Erittäin hyvä juttu, että pääsemme WRC-autolla sinne"

5:25
AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter kommentoi Rovaniemen MM-rallin saamista Suomeen torstain Tulosruudussa.

Helmikuulle Suomeen myönnetty MM-ralli tuo vipinää Toyotan viikonlopun toimintaan samoissa maisemissa ajettavassa Rovaniemen Tunturirallissa. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala näkee kuitenkin olosuhteissa eroa tammikuun ja helmikuun kisojen välillä.

Toyotan tuore tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli uutisesta innoissaan.

– Se on kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen asia, että saadaan Suomeen kaksi rallia saman vuoden aikana.

– Talviolosuhteet ovat olleet viime vuosina Keski-Ruotsissa niin vaikeat, niin on puhuttu, että kunpa Rovaniemellä olisi ralli. Sitä on vain pidetty mahdottomana, että Suomessa ajettaisiin kaksi MM-rallia, mutta niin se päivä on nyt koittanut. Todella mahtava juttu, Latvala iloitsi MTV Urheilulle.

Asetelma on suomalaisittain mielenkiintoinen, sillä vahvasti sinivalkoinen Toyota-talli on WRC-autollaan paikalla Rovaniemellä myös tulevan viikonlopun SM-rallissa. Juho Hänninen pystyy ajamaan tiimille hyvät pohjatiedot helmikuun kisaa varten. Hyundai puolestaan pystyy valmistautumaan MM-kisaan Oliver Solbergin ajaessa R5-autolla.

Viime vuonna Kalle Rovanperä kisasi niin ikään WRC-autolla Tunturirallissa. Latvala kuitenkin toteaa, että helmikuussa täysin samat reitit voivat olla jo hyvin eri tavalla ajettavia.

– Toki tähän aikaan vuodesta on vielä vähän pimeämpää eikä lunta ole niin hirveästi. Lunta tulee varmasti olemaan vähän enemmän helmikuun lopulla, mikä tarkoittaisi sitä, että tiet voivat olla jopa vähän kapeampia kuin mitä ne tähän aikaan vuodesta ovat, Latvala huomauttaa.

– Mutta onhan se erittäin hyvä juttu, että pääsemme WRC:llä ajamaan sinne. Testipäiviä on kuitenkin nykyään niin vähän.

– Näemme, miten Pirellin renkaat toimivat nopeassa vauhdissa aerodynamiikan kanssa. Se on varmasti yksi tärkeimmistä asioista, joita sieltä saa, Latvala totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja