Suomen mitalitoivo paiskautui rajusti maahan viime hetken kokeilun takia – merkki epätoivoisesta tilanteesta

2:27
Videolla Eero Hirvosen ja Ilkka Herolan kommentit parikisasta.

Yhdistetyn mitalitoivon Eero Hirvosen hyppy on ollut kateissa, ja MM-kisojen parisprintin koekierroksella tehtiin poikkeuksellinen ratkaisu. Hirvosen suksiasetuksia muutettiin ja lopputuloksena hän lensi selälleen mäkeen.

Hirvonen oli jalkavamman takia hyppäämättä kesäkuusta marraskuuhun. Tärkein treenijakso meni siis täysin ohi, ja hyppääminen on ollut koko kauden hankalaa. Hirvonen lähti Ilkka Herolan kanssa mitalitoivona parikisaan ja suoriutuikin lopulta omasta kisahypystään kohtalaisen hyvin 117 metriin. Koekierroksella hän kaatui pahannäköisesti ja tilanne olisi pahimmassa tapauksessa voinut päättää Hirvosen kisat.

Nyt hän selvisi kolhuilla, jotka kohdistuivat kylkeen, pakaraan ja selkään.

– Nyt oli enemmän välineiden kuin oma syy, kun tuli vähän kokeiltua, jos löytyisi jotain muokkausta monosta. Nyt nähtiin, ettei se tuossa tilanteessa hirveästi toiminut ja piti palata perus-setupiin kisaa, Hirvonen kertoi.

Hirvosen jalan asentoa koitettiin saada tukevammaksi, jotta hän pystyisi tekemään ponnistusta paremmalta pohjalta. Nyt hyppy lähti etukenoon ja lopputulos säikäytti. Itse tilanteesta hän ei ollut moksiskaan, mutta tilanne on siinä mielessä huolestuttava, että arvokisojen kisapäivänä joudutaan tekemään varustekokeiluja.

– En tiedä huolestuttavaa, mutta aika harmillinen tilanne. Perustaso on sellainen, että pitää yrittää jotain keksiä, että saa otettua stepin eteenpäin kisojen aikana. Kyllä tuo on nyt nähty, että nuo hypyt, joita on tuossa tullut vedettyä ovat aika samaa tasoa kaikki. Yritimme löytää jotain uutta, tällä kertaa se päättyi tuolla tavalla, Hirvonen sanoi.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen myöntää, että tilanne osoittaa, että kaikki ei ole kuten pitäisi. Varusteasiat pitäisi saada jiiriin harjoituskaudella.

– Hänen kohdallaan on se tilanne, että kun ei pystynyt hyppäämään kesäkuusta marraskuulle, niin ne varusteasiat ovat vähän retuperällä, Kukkonen sanoi.

Yhdistetyn urheilijat ja Kukkonen ovat painottaneet, että koviakin ratkaisuja pitää uskaltaa tehdä. Tämän päivän tapahtumat ovat osoitus siitä.

– Kun ollaan arvokisoissa ja tulos on tuonnäköinen, niin pitää uskaltaa ottaa riskejä ja kokeilla rohkeasti asioita. Se on ihan sama, oletko mäkiosuuden jälkeen 25:s vai 35:s. Jos et voi taistella (kärjessä) niin pitää olla pelirohkeutta. Täällä kilpaillaan mitaleista eikä muusta, Kukkonen paalutti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja