Mainos

Yle ja Suomen Kuvalehti: Nuorisosäätiö pyysi poliisia tutkimaan suomalaista miljonääriä – sai erikoisella tonttikaupalla satojentuhansien voiton

1:33

Nuorisosäätiön uusi johto on tehnyt tutkintapyynnön poliisille suomalaisen Lease Deal -konsernin omistajasta Timo Niemisestä, kertoo Suomen Kuvalehti.

Video: Kohuissa ryvettynyt Nuorisosäätiö on haettu konkurssiin

Niemiseen kohdistuva tutkintapyyntö liittyy Hollolassa tehtyihin tonttikauppoihin, jossa Niemisen yhtiö sai satojentuhansien eurojen voiton omistettuaan tontin vain kuukauden ajan. Rahastamisen mahdollisti Nuorisosäätiön sitoutuminen tontin vuokralaiseksi 80 vuoden ajaksi.

Koko vyyhdistä uutisoi ensimmäisenä Ylen MOT-toimitus marraskuun alussa.

Siivousalalta uransa käynnistänyt Nieminen on rakentanut Lease Deal -monialakonsernia vuodesta 2006 alkaen. Yhtiön omistuksiin kuuluvat muun muassa Vaunula-autokauppaketju ja vuonna 2018 ostettu entinen valtionyhtiö Raskone Oy.

Lease Dealiä oli pystyttämässä myös Niemisen pitkäaikainen liikekumppani Arto Autio, joka on yksi Nuorisosäätiö-rikostutkinnan epäillyistä.

Nieminen itse kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen ja sanoo, ettei häntä ole kuultu poliisitutkinnassa epäiltynä.

Suomen Kuvalehti selvitti Niemisen ja Aution laajoja suhdeverkostoja.

Heillä on siteet moniin tunnettuihin talouden ja politiikan vaikuttajiin.

Yksi heistä on kansanedustaja Eero Lehti (kok.), jonka kanssa sekä Nieminen ja Autio ovat hoitaneet liiketoimiaan.

Yksi Timo Niemisen keskeisistä yhteistyökumppaneista on tv-juontaja, kiinteistönvälittäjä ja poliittisen Liike Nytin toimintaan mukaan lähtenyt Jethro Rostedt.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja