Suomen ja Ruotsin ulkoministerit tapaavat maanantaina Naton pääsihteerin – tästä keskustellaan: "Meitä ei voi panna etupiiriin"

Venäjä ja Yhdysvallat ovat valmiita jatkamaan neuvotteluja Ukrainasta – ulkoministeri Pekka Haavisto avaa, miksi neuvotteluita kannattaa jatkaa 3:26
Miltä Venäjän ja Yhdysvaltojen välinen neuvottelutilanne näyttää nyt? Katso koko ulkoministerin haastattelu.

Ulkoministeri Haaviston mukaan tapaamisen agendalla on pitää Suomi ja Ruotsi kartalla siitä, mistä Nato neuvottelee tällä hetkellä.

Maanantainen tapaaminen Brysselissä tehdään yhdessä Ruotsin ulkoministerin kanssa. Haaviston mukaan Suomi ja Ruotsi keskustelevat Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa yhdessä, sillä maat ovat samanlaisessa asemassa: Naton läheisiä kumppaneita, mutta eivät jäsenmaita.

– Tarkoitus on tulla informoiduksi ja samalla tietysti kerrata, miten tärkeä Naton avoimien ovien politiikka on Suomen ja Ruotsin kaltaisille maille. Meitä ei voi panna jonnekin etupiiriin ja estää meidän vapaata päätöksentekoa, ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi Kymmenen uutisten haastattelussa.

– Tätä toistetaan ja tehdään se ymmärrettäväksi kaikille eurooppalaisille osapuolille ja Yhdysvalloille, miten tärkeää Suomelle on pitää kiinni valinnanvapaudesta.

Tämän lisäksi Brysselissä on maanantaina EU:n ulkoministerien kokous, johon myös Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken osallistuu etäyhteydellä osittain.

Lue myös:

    Uusimmat