Suomen ennätys parani minuuteilla – upea juoksutulos Italiassa

Ultrajuoksija Noora Honkala voitti Italian Castel Bolognesessa torstaina käydyn 50 kilometrin kilpailun Suomen ennätyksellä 3.23.43. 

Honkala paransi aiempaa Suomen ennätystä kuudella minuutilla ja 24 sekunnilla. Edellinen SE oli Satu Lipiäisen toissa vuonna juoksema 3.30.07.

Toiseksi Honkalan voittamassa kilpailussa sijoittui Tshekin Petra Pastorová ajalla 3.25.41. Vauhdinjaossaan onnistunut Honkala teki ratkaisevan eron kilpakumppaneihinsa reitin puolivälin ylämäissä.

– Reitti ei ole tasainen eikä nopea. Otin ensimmäiset 20 kilometriä aika iisisti. Sen jälkeen alkoi reitin pahin nousu. Minulle ylämäet ovat vahvuus ja vedin ne hyvällä sykkeellä, Honkala sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Honkala oli ennen nousua kolmantena, mutta karkasi nousuvoittoisella osuudella kärkeen.

– Ylämäen jälkeen noin 30 kilometrissä alkoivat aika kovat alamäet. En koskaan kurki taakse, ja nytkin ajattelin vain, että hyvin ne menevät. Alamäkien jälkeen oli 15 kilometriä vaihtelevaa, mutta aika tasaista osuutta. Sen sain kulkemaan aika hyvin.

– Maalissa jalat eivät olleet loppu, eikä loppumatkasta tullut kramppeja.

"Valmistava harjoitus"

Honkala kertoi kilpailun toimineen hyvin valmistavana harjoituksena kesäkuussa Etelä-Afrikassa käytävään Comrades Marathon -kilpailuun. Se on vajaan 90 kilometrin mittainen ultramaraton.

– Reitti on tänä vuonna ylämäkipainotteinen.

Seuraavaksi Honkala aikoo kisata puolimaratonilla Helsingissä Helsinki City Running Day -tapahtumassa 11. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat