Suomen Bagdadin-suurlähetystön henkilökunta on osittain palannut evakosta

Suomen Bagdadin-suurlähetystöstä mielenosoitusten vuoksi evakuoitu henkilökunta on päässyt osittain palaamaan evakosta.

Suomen Irakin-suurlähetystön henkilöstö on maanantain aikana palannut osittain takaisin lähetystöön Bagdadissa mielenosoitusten rauhoituttua. Asiasta kertoo Bagdadin-suurlähettiläs Matti Lassila MTV Uutisille.

– Henkilöstö on palannut osittain tänään ja lopullisesti palataan huomenna jos tilanne jatkuu nykyisenkaltaisena – tilanne on siis rauhoittunut, Lassila kertoo sähköpostitse.

Lassilan mukaan tilanne lähetystön ulkopuolella on normalisoitunut, mutta Irakin viranomaiset ovat lisänneet tarkastuspisteitä ja läsnäoloaan. Ulkopuolella ei Lassilan mukaan ole pysyviä mielenosoituksia.

Lassilan kertoo, ettei lähetystön arki ole vielä palannut normaaliin eikä ulkopuolisten asiointi lähetystössä ole tällä hetkellä mahdollista.

– Mielenosoitusten jälkiä korjataan ja lähetystöalueen turvallisuutta palautetaan ja mietitään myös uusia turvallisuusratkaisuja. Ulkopuolisten asiointi lähetystössä ei tällä hetkellä ole mahdollista, mutta todennäköisesti on loppuviikosta.

Suomen, Ruotsin ja Norjan diplomaatit evakuoitiin torstaina maiden yhteiseltä lähetystöalueelta, kun Tukholmassa tapahtuneesta Koraanin poltosta suuttuneet mielenosoittajat marssivat alueelle.

Juttua päivitetty kello 14.10: Lisätty Lassilan MTV Uutisille antamat kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat