Suomelle kävi kylmät EM-altaassa – vaihtovirhe johti hylkyyn

EM-uintien päätöspäivän alkuerät eivät tuoneet suomalaisille jatkopaikkoja, mutta illalla tavoitellaan mitalia.

Suomalaisuimari Leonie Tenzer sijoittui naisten 400 metrin vapaauinnin alkuerissä 19:nneksi pitkän radan EM-kisoissa Belgradissa.

Omassa erässään yhdeksänneksi yltänyt Tenzer ui ajan 4.25,40 ja karsiutui jatkosta. Alkuerien nopein oli portugalilainen Francisca Martins ajalla 4.14,77.

Ennakkotiedoista poiketen Ada Hakkarainen ja Laura Lahtinen eivät uineet 400 metrin vapaauinnin alkuerissä. Louna Kasvio ilmoitti jo aiemmin, ettei enää ui Belgradin EM-kisoissa.

Myös miesten 400 metrin vapaauinnissa nähtiin suomalaispoissaolo, kun Tomas Koski ei osallistunut aamupäivän alkueriin.

Suomen joukkue hylättiin naisten 4x100 metrin sekauintiviestin alkuerissä toista osuutta uineen Kiia Metsäkonkolan vaihtovirheen takia. Metsäkonkolan lisäksi Suomen joukkueessa uivat Fanny Teijonsalo, Hakkarainen ja Tenzer.

Belgradin EM-kisat päättyvät tänään, ja illan finaaleissa nähdään kolme suomalaista: Veera Kivirinta, Ida Hulkko ja Lahtinen.

Kivirinta oli lauantaina naisten 50 metrin rintauinnin välierien nopein ja Hulkko seitsemäs. Lahtinen oli lauantaina naisten 200 metrin perhosuinnin välierissä seitsemäs ja lunasti finaalipaikan.

Lue myös:

    Uusimmat