"Suomella voi olla suuri vaikutus" – yksi asia Zelenskyin puheessa yllätti Suomessa asuvan ukrainalaisen, presidentin kaiman Volodymyrin

Suomessa asuva ukrainalainen arvioi presidentti Zelenskyin puheen:"Suomen tulisi auttaa enemmän" 3:19
Suomessa asuva ukrainalainen arvioi presidentti Zelenskyin puheen: "Suomen tulisi auttaa enemmän"

Suomessa asuva ukrainalainen Volodymyr Melnychenko seurasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puhetta Suomen eduskunnalle.

Volodymyr Melnychenkon mukaan presidentti Zelenskyin puheessa toistuivat samat teemat, joita Ukrainan presidentti on käsitellyt puheissaan muiden maiden kansanedustajille.

– Suomen osalta minua puheessa yllätti erityisesti se, miten suuri vaikutus Suomella voisi olla Ukrainan koulujen ja päiväkotien uudelleenrakentamisessa.

Zelenskyi kutsui muun muassa suomalaisia asiantuntijoita ja yrityksiä auttamaan Ukrainan koulujen ja päiväkotien uudellenrakentamisessa. 

Katso koko puhe tästä:

Ukrainan presidentti Zelenskyi puhui Suomen eduskunnalle 21:11

Zelenskyi toisti vaatimuksensa pakotteiden lisäämisestä Venäjälle entisestään. Presidentti kiitteli Suomea nopeasta avusta Venäjän hyökkäyksen alkaessa.

Hän kuitenkin toivoi Suomelta vielä lisää apua yhteistyössä EU:n kanssa.

Melnychenko mainitsee Ukrainan tarpeen saada raskaampaa aseistusta, joita Ukraina voisi käyttää Venäjän ajamiseen pois Ukrainan alueilta.

Hän toivoo, että Suomi voisi myös yrittää vaikuttaa maihin, jotka epäilevät vielä, voiko venäläisen kaasun ja öljyn ostamisen kieltää.

Melnychenkon mukaan hän ei uskonut täysimittaisen sodan voivan syttyä, mutta toisin kävin.

– Uskoin Venäjän vain näyttävän voimiaan, ja uskoin järjen voittavan, mutta niin ei käynyt. Ukraina valmistautui kyllä, mutta jokainen meistä oli sokissa.

Lue myös:

    Uusimmat