Suomella tuplamitalijuhlat MM-kisoissa

Suomen Toni Piispanen saavutti pronssia T51-luokan ratakelauksen 100 metrillä parayleisurheilun MM-kilpailuissa Pariisissa. Hän kelasi sunnuntai-illan finaalissa ajan 20,56.

Belgialaisvoittaja Peter Genyn kellotti kisaennätyksen 19,79. Hopeamies Roger Habsch (19,97) täydensi Belgian menestystä. Kaksikko piti vauhtia jo alkuerissä, kun Habsch oli nopein ajalla 19,96. Genyn pysäytti digitaalit aikaan 21,09 ja pystyi löysäilemään, kuten samassa erässä kelannut Piispanenkin (21,55) teki.

– Kaksi kilpailijaa oli paljon kovempia. En ole pettynyt. Olisin silti toivonut, että olisi mennyt kovempaa, Piispanen tuumi Ylen televisiohaastattelussa.

Piispaselle arvokilpailumitali on jo pitkän uran 21:s. Hän kilpaili ranne teipattuna.

– Ei se haitannut kelaamista, Piispanen kuittasi pikkuvamman.

Kuulantyöntäjä Teijo Kööpikkä tuplasi sunnuntain suomalaisjuhlat pian Piispasen jälkeen. Hän saavutti pronssia F57-luokassa tuloksella 14,80. Iranin Yasin Khosravi voitti maailmanmestaruuden tuloksella 16,01. Brasilian Thiago Paulino nappasi hopeaa 15,09-metrisellään.

Kööpikkä kertoi Urheiluliiton tiedotteessa saaneensa kaiken irti.

– Kahdessa ekassa työnnössä ei ollut tehoja, mutta toinen niistä oli teknisesti oikein hyvä. Neljällä muulla työnnöllä yritin täydellä teholla ja yksi niistä onnistui. Se riittää, kun yksi työntö onnistuu, Kööpikkä sanoi.

Suomella viisi mitalia

Piispasen ja Kööpikän mitalit paisuttivat Suomen saaliin viiteen Pariisissa. Marjaana Heikkinen aloitti mitalikarkelot tiistaina F34-luokan keihäänheiton pronssilla. Amanda Kotaja kelasi perjantaina T54-luokan 100 metrillä kultaa, ja Leo-Pekka Tähti kelasi T54-luokan 100 metrin hopeaa lauantaina.

Ennen sunnuntai-illan mitalisadetta Henry Manni karsiutui ratakelauksen T34-luokan miesten 800 metrin loppukilpailusta. Teknisistä pulmista kärsineen Mannin aika 1.46,89 riitti erän kuudenteen sijaan.

Iida Lounela lukeutui illan karsiutujiin, kun hän kellotti opasjuoksijansa Henrik Lounelan kanssa ajan 28,22 T12-luokan naisten 200 metrillä. Aika on Lounelan ennätys, mutta riitti alkuerissä vain kymmenenteen sijaan.

Tähti kelasi 800 metrin alkuerissä ajan 1.35,81 ja jäi sivulajissaan alkuerien 13:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat