Suomeen uusi elokuvayhtiö – suunnitteilla elokuva Marimekon Kirsti Paakkasesta

Suomeen on perustettu uusi elokuvayhtiö. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on edistää kotimaisten laatuelokuvien toteutumista. Suunnitteilla on muun muassa Marimekon Kirsti Paakkasesta kertova elokuva. 

Elokuvayhtiön ovat perustaneet Tuntematon sotilas -elokuvan rahoituksen keränneet sijoittajat yhdessä Otava-yhtiön kanssa. Sijoittajat ostivat Tuntemattoman sotilaan tuottaneen Suomi 2017 -elokuvayhtiön. Yhtiön uudeksi nimeksi tuli Aurora Studios. 

Tiedotteen mukaan yhtiö keskittyy pitkien kotimaisten elokuvien kehittelyyn, rahoitukseen ja levitykseen. 

Suunnitteilla runsaasti projekteja

Yhtiön omistavat pääomasijoittaja Ari Tolppanen, inverstointipankkiiri Ari Lahti ja Otava. Aurora Studios ei ole osa Otava -konsernia, vaan itsenäinen toimija.

Yhtiön toimitusjohtajana aloittaa elokuussa Antti Toiviainen. Sisältöjohtajana toimii elokuvantekijä Roosa Toivonen

Tiedotteen mukaan Aurora Studios on käynnistänyt jo toistakymmentä projektia, joissa kirjoista tai käsikirjoituksista kehitetään tulevina vuosina kuvattavia pitkiä elokuvia.

Suunnitteilla on esimerkiksi elokuva Marimekon entisestä johtajasta Kirsti Paakkasesta. Elokuva perustuisi Ulla-Maija Paavilaisen Suurin niistä on rakkaus -kirjaan. Paavilaisen tänä vuonna ilmestynyt elämäkerta käy läpi 91-vuotiaan Paakkasen elämänkaaren. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja