Suomeen palannut Koivu: Hyväntekeväisyystyö syöpälasten hyväksi jatkuu

Suomen jääkiekkomaajoukkueen historian pitkäaikaisin kapteeni Saku Koivu jatkaa hyväntekeväisyystyötä syöpälasten hyväksi. Samalla entinen pelaaja pohtii uransa jälkeisiä työkuvioita.

Lasten Syöpäsäätiö Aamu ja sen hallituksen jäsen Saku Koivu järjestävät hyväntekeväisyysgolfturnauksen Naantalin Aurinko Golfissa ensi tiistaina. Turnauksesta saadut varat ohjataan säätiön kautta syöpää sairastavien lasten hoidon kehittämiseksi.

Lähes 20 vuotta maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä tahkonnut Koivu on koonnut vankan joukon vaikuttajia mukaan tempaukseen.

Hyväntekeväisyys on muodostunut hänelle tärkeäksi kanavaksi auttaa tukea tarvitsevia.

- Nyt Suomessa ollessani tulen panostamaan toimintaan entistä tiiviimmin, Koivu kertoo.

Koivun oma sairastuminen syöpään vuonna 2001 ja siitä toipuminen vahvistivat hänen tahtoaan mahdollistaa täysi elämä syöpää sairastaville, erityisesti lapsille. Parin viime vuoden ajan hän on ollut mukana syöpälasten hoidon kehitystä tukevan Aamu Säätiön toiminnassa hallituksen jäsenenä.

Tasokkaat hoitomenetelmät

Koivu kokee ensisijaisen tärkeäksi, että Suomessa voidaan turvata lapsille uudenaikaiset ja parhaat hoitomenetelmät, jotta ihmishenkien pelastaminen olisi mahdollista. Syöpää sairastaville lapsille tulee taata maailman parasta hoitoa ja täysi elämä myös hoitojen jälkeen.

Koivu on luotsannut esimerkillisesti joukkueita kapteenin roolissa useiden vuosien ajan. Nyt hän haluaa näyttää esimerkkiä toimimalla syöpälasten hyväksi.

Yhä vapaaherra

Muun muassa neljä olympiamitalia maajoukkueurallaan voittanut Koivu lopetti pitkän uransa keväällä 2014. Viime talven hän vietti koti-isän roolissa Kaliforniassa.

Alkukesällä koko Koivun nelihenkinen perhe muutti pysyvästi Suomeen ja lapsien koulu Turussa alkoi tällä viikolla. Koivua on kosiskeltu useisiin eri siviilitöihin.

Muun muassa TPS:n liigajoukkuetta pyörittävä HC TPS Turku Oy on tarjonnut 40-vuotiaalle Koivulle työpaikkaa. Myös TPS juniorijääkiekko Ry haluaisi Koivun riveihinsä toteuttamaan visiota, jonka mukaan TPS on Euroopan johtava kasvattajaseura vuonna 2020.

Koivu on myös neuvotellut useita kertoja Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummolan kanssa työpaikasta liitossa. Toistaiseksi entinen kiekkoilija ei ole tarttunut yhteenkään tarjoukseen vaan keskittyy perhe-elämään.

- En ole vielä työasioita päättänyt, katsotaan rauhassa, Koivu sanoo MTV Sportille.

Jo viime talvena Koivu kieltäytyi Yhdysvalloissa rahakkaasta tv-kommentaattorityöstä sekä vakanssista NHL-joukkue Anaheim Ducksin organisaatiossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja