Mainos

Suomalaisyhtiöt testaavat mobiilitelevisiota

Seitsemän suomalaista televiestintä- ja mediayhtiötä aloittavat yhdessä viranomaisten kanssa IP Datacast (IPDC) -tekniikan testikäytön.

IP Datacast -tekniikkaa Sitä pidetään lupaavana keinona tuoda kännyköihin ja mobiilaitteisiin TV-lähetysten kaltaisia palveluita. Ensi syksynä alkavaan pilottiin haetaan pääkaupunkiseudulta noin 500:aa testikäyttäjää.

Kokeilussa mukana olevat yritykset ovat verkkoyhtiö Digita, MTV, Nelonen, Nokia, Radiolinja, TeliaSonera ja Yle. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen mobiililaitteilla käytettävien kaupallisten tv-palveluiden testikäytöstä.

Testikäyttö tukee myös meneillään olevaa standardointia. Lisäksi se selkiyttää suunnitellun neljännen digitaalisen kanavanipun hallinnointia. Nykyiset kolme maanpäällistä kanavanippua on varattu digitaalisille televisiolähetyksille. Neljäs nippu on tarkoitus varata DVB-H-standardin mukaisille, mobiilaitteilla käytettäville IPDC-palveluille.

Kuluttajien uskotaan olevan hyvin kiinnostuneita vastaanottamaan tv-lähetyksiä kännyköistä ja muista vastaavista laitteista. Yhtiöt taas uskovat yhteistyön poikivan niille aikanaan uutta bisnestä.

- Suomi osoittaa jälleen kerran olevansa matkaviestinnän teknisen kehityksen eturintamassa ja toimii esimerkkinä koko globaalille toimialalle, luonnehtii apulaisosastopäällikkö Liisa Ero liikenne- ja viestintäministeriöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.