Suomalaisurheilijalla karu kohtalo olympialaisissa - omissa käsissä ollut jatkopaikka vaihtui välinerikkoon ja kisojen päättymiseen

6:06
Video: Tulosruutu niputtaa tiistain kisapäivän

Jousiampuja Antti Vikström putosi dramaattisesti jatkosta jousiammunnan yksilökilpailun ensimmäisellä kierroksella. Vikströmin jousi rikkoutui ratkaisevalla hetkellä.

Vikström ampui kaksintaistelussa Malesian Khairul Anuar Mohamadia vastaan. Suomalainen aloitti vahvasti, ja johti kamppailua kolmen kierroksen jälkeen 5-1 - Vikström siis voitti kaksi kolmen nuolen sarjaa ja yksi päättyi tasan.

Neljännellä kierroksella Mohamad pääsi kahden päähän, joten suomalaiselle olisi riittänyt kolmella viimeisellä nuolella sama tulos kuin Mohamadilla. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin: viimeisen sarjan toinen nuoli ei koskaan päätynyt tauluun saakka, kun Vikströmin jousen alalapa rikkoutui.

Vikström yritti nopeasti korjata tilannetta varajousellaan, mutta suorituksen aikaraja tuli vastaan. Näin Mohamad sai viidenneltä kierrokselta kaksi pistettä ja tilanne oli tasan 5-5.

Yhdestä poikki -systeemillä kisatussa jatkoammunnassa Mohamad ampui heti kympin, ja kun Vikströmin nuoli osui yhdeksikköön, suomalaisen olympialaiset päättyivät. Mohamad 16 parhaan joukkoon lukemin 6-5. Vikströmin lopullinen sijoitus on jaettu 33:s.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja