Suomalaista silakkaa riittää joulupöytään

Joulusilakkaa halajavien ei tarvitse turvautua ruotsalaiseen silakkaan. Vaikka Suomenlahdella silakanpyynti on loppunut, niin Pohjanlahden suurta silakkaa nousee hyvin. Näin vakuuttaa Suomen Ammattikalastajien liiton puheenjohtaja, kalastaja Heikki Salokangas. Huoli joulusilakan kohtalosta nousi esiin, kun Merikalastajaliitto ehätti kertomaan Itsenäisyyspäivän tienoilla, että pyynti loppuu tältä vuodelta ja joulupöytiin saadaan ruotsalaista silakkaa.

- Kalakauppiaat ehtivät olla jo huolissaan eikö suomalaista silakkaa saadakaan. Samoin kuluttajat ovat herkkiä tällaisille asioille. Joulu on kuitenkin siltä osin pelastettu, sillä Pohjanlahdella pyynti jatkuu joulukuun 20. päivään saakka. Jos säät sallivat, niin vasta tuona iltana tullaan viimeisen kerran saaliin kanssa kotiin, Salokangas maalailee.

Pyyntikelit näyttävät jatkuvan todelle hyvinä niin kuin tähänkin saakka, mutta voivathan ne muuttua huonoiksikin. Salokankaan mukaan saalista on tullut reilusti, eikä menekkiongelmia ole ollut. Kaikki on mennyt kaupaksi, mitä alukseen on saatu vedettyä.

Tavallisesti joulusilakan paras sesonki ajoittuu viikkoon ennen joulun pyhiä, sillä joulusilakat laitetaan tuolloin marinadiin. Itse tehty kotimainen silakka maistuu parhaiten joulupöydässä.

Tässä vinkiksi muutama jouluinen silakkaresepti:SinappisilakatSilakkacevicheSuutarinlohiSilakka-kirjolohitartar(Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja