Mainos

Suomalaista perunaa Kaukoidän hotelleihin

Suomalaista perunaa tarjotaan Kaukoidän hotelleihin ja ravintoloihin erikoisherkuksi. Ensimmäiseksi vientikohteeksi on tulossa Thaimaa, jonne perunaa aiotaan ensi kesänä viedä kylmäkuljetuskonteissa. Yhteen konttiin mahtuu 25 000 kiloa perunaa.

Thaimaassa suuret hotellit käyttävät perunaa keskimäärin sata kiloa päivässä. Tällaisia hotelleja on Thaimaassa toista sataa. Paikallinen peruna ei ole korkeatasoisten ravintoloiden suosiossa. Thaimaassa perunasta saadaan jopa kuusi satoa vuodessa, mutta peruna on huonolaatuista. Lisäksi laatu vaihtelee huomattavasti eri satokausina. Koemarkkinointi on osoittanut, että Thaimaassa on kysyntää suomalaiselle perunalle. Suomalaisen perunan valtteja ovat maku sekä korkea ja tasainen laatu. Erityisesti kuoren hyvä laatu ja maku miellyttävät thaimaalaisia.

Vientiin valikoitu laatuperuna tulee Kalajoen seudulta. Sen toimittaa markkinointiyhtiö Peltolan Peruna. Thaimaahan vietävästä perunasta pyritään saamaan hyvän kotimaisen perunan hinta. Thaimaassa hinta on moninkertainen, koska tuotteesta on maksettava kylmäkuljetusrahti ja korkeat tullit. Vientiperuna on pääasiassa punakuorista Asterix-lajiketta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.