Mainos

Suomalaista kansanmusiikkia soitetaan jenkkityyliin ja jenkkivoimin

Rääkkylän Kihaus-juhlilla soitetaan suomalaista kansanmusiikkia amerikkalaisin voimin. Festivaaleilla vieraileva Suddenly Finnish -yhtye perustettiin Yhdysvalloissa viitisen vuotta sitten, kun suomalainen musiikinopettaja innosti jenkit kansanmusiikiimme.

Yksi suuren Amerikan ihmeistä on San Diegon yliopisto. Siellä voi nimittäin opiskella suomalaista kansanmusiikkia. Nuorten opiskelijoiden mielestä suomalainen kansanmusiikki ei olekaan tylsää tai yksitoikkoista, vaan kaunista, herkkää ja täynnä yksityiskohtia.

-Suomalaisessa musiikissa minua viehättää sen yksityiskohtien rikkaus ja tapa, jolla niihin paneudutaan. Toisin on meidän bluegrass-musiikissamme, joka on hyvin äänekästä, muusikko Matt Dorman arvioi.

Merja Sorja vei suomalaisen kansanmusiikin San Diegon yliopistoon koti-ikävän vaivaamana. Hän kiersi luokissa laulamassa ja sai opiskelijat innostumaan. -Ja sitten kun amerikkalaiset huomasivat, että joku tämmonen, joka tulee tämmosesta eksoottisesta maasta, josta harva siellä on edes kuullut, niin sitten he vaan arvostivat sitä minun ylpeyttäni omasta kulttuuristani, muistelee Sorja.

Viitisen vuotta sitten syntyi yhtye Suddenly Finnish, joka on jo hankkinut suosiota amerikansuomalaisten keskuudessa ja vierailee nyt ensimmäisen kerran Suomessa Rääkkylän Kihaus -festivaalilla. -Kuulin Merjan yhtyeen esiintyvän ja halusin heti mukaan, muusikko Douglas Lee kertoo. -Minua kiehtoi erityisesti suomen kieli. Se on todella kaunis kieli. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.