Mainos

Suomalaisperheen purjehdusolosuhteet huonontuneet: "Neuvoimme heitä tekemään evakuointipyynnön"

0:46

Etelä-Kiinan merellä purjehtimassa olevan suomalaisperheen tilanne ei ole kohentunut. Päinvastoin Turun meripelastuskeskuksen mukaan aallokko on kasvanut, joten olosuhteet merellä ovat huonontuneet.

Turun meripelastuksen mukaan sää jatkuu huonona vielä seuraavat 48 tuntia, joten tilanteeseen ei ole tiedossa parannusta. Meripelastuskeskus onkin jo suosittanut perhettä tekemään evakuointipyynnön.

– Lähetimme hetki sitten ohjeita veneelle. Kerroimme heille, että jos he mitenkään kokee, että eivät pärjää ilman apua, niin käynnistäisivät avunpyynnön, kertoo kenttäjohtaja Samu Hiljanen Turun meripelastuskeskuksesta.

Hiljasen mukaan alueella on kauppa-aluksia, mutta vie aikaa ennen kuin ne ehtivät paikalle. Evakuointipyyntö olisi hyvä tehdä ajoissa. Hiljasen mukaan kapteeni tietenkin itse päättää asiasta.

Veneessä on neljä ihmistä, joista kaksi on lapsia.

– Saimme hetki sitten tietoomme, että perhe on vuorannut purjeveneestä yhden tilan patjoilla, heillä on myös kypärät päässään, jotta päät eivät kolise laitoihin, kertoo Hiljanen. 

Meripelastuskeskuksen on vaikea arvioida pelastusoperaation suuruutta. Helikopteria paikan päälle ei saada, sillä purjevene on kaukana rannikosta. Ainoastaan lähellä olevat alukset voivat antaa apua.

– Isoissa laivoissa on kaikissa pienempiä moottorikäyttöisiä pelastusveneitä, joilla päästään tarvittaessa paikalle, Hiljanen vakuuttaa.

Aallon korkeus merellä on parhaillaan 4-6 metriä. Purjevene ajelehtii merellä edelleen. Turun meripelastuskeskus on perheeseen yhteydessä parin tunnin välein. 

– Ihan vaan, että saadaan heiltä vähän tietoa, miten siellä menee. He ovat ihan hyvässä kunnossa. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.