Suomalaispelaajat iskivät Pohjois-Amerikassa – Lionel Messin johtaman Inter Miamin vauhti yltyy

Suomalaishyökkääjä Alexander Ringin lisäajalla tekemä maali jäi laihaksi lohduksi Austin FC:lle jalkapallon Pohjois-Amerikan MLS-liigassa. Austin hävisi utahilaiselle Real Salt Lakelle 1–5, ja joukkueensa keskikentällä koko ottelun pelannut Ring viimeisteli maalinsa rangaistuspotkusta ottelun 90+2. minuutilla.

Austinia edustaa suomalaisista myös puolustaja Leo Väisänen, joka pelaa alkavalla viikolla Huuhkajissa maaottelut Portugalia ja Skotlantia vastaan.

Huuhkaja-pelaajista Robin Lod pääsi maalin makuun Minnesota Unitedin 3–1-voitossa Sporting Kansas Citystä. Lod nosti joukkueensa 2–0-johtoon ottelun 67. minuutilla tultuaan vaihdosta vain viisi minuuttia aiemmin. Lodin seurakaveri Teemu Pukki pääsi kentälle 80. minuutilla.

Lionel Messin tähdittämä Inter Miami joutui tyytymään 3–3-kotitasapeliin St. Louis Cityä vastaan. Edellisen kotiottelunsa Atlantalle hävinnyt Miami pelastui nyt pistejakoon, kun videotarkistus auttoi hyväksymään Jordi Alban tekemän tasoitusmaalin. Alun perin tuomaristo hylkäsi osuman paitsiona.

Suomalaishyökkääjä Robert Taylor pelasi Interin riveissä koko ottelun, mutta ei saanut nimeään maalitilastoihin.

Alban osuman lisäksi Miamin muutkin maalit menivät entisten Barcelona-pelaajien nimiin, sillä maalinteossa onnistuivat Messi ja Luis Suarez. Uruguaylaisen Suarezin kropasta kimposi epäonnekkaasti maaliin myös St. Louisin 3–2-johtomaali.

Inter Miami johtaa sarjaa kerättyään 18 ottelusta 35 pistettä.