Mainos

Suomalaisoopperalaulaja esiintyi puolen kilometrin syvyydessä: ”Parempaa kuin maailman parhaimmat oopperatalot”

1:43

Lauluja on laulettu kautta historian maailmalla mitä erikoisemmissa paikoissa. Tällä kertaa esiintymispaikkana oli lähes viidensadan metrin syvyydessä sijaitseva Onkalo, joka toimii tulevaisuudessa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusluolastona.

Ympäri maailmaa lukuisia esiintymisiä tehnyt ja kansainvälistä mainetta niittänyt oopperalaulaja Mika Kares sai kunnian esiintyä ainutlaatuisessa kohteessa.

– Katsotaan minkälainen akustiikka täältä löytyy. Lauletaan niin, että Onkalo raikuu, tunnelmoi Kares ennen ainutkertaista esiintymistään.

Onkalon rakentaminen alkoi jo vuonna 2004. Maan pinnalta lähtevä mutkitteleva ajotunneli vie lopulta määränpäähän vajaan puolen tunnin automatkan jälkeen.

– Onhan tämä aikamoista. Jännittää. Tämä on parempaa kuin maailman parhaimmat oopperatalot, iloitsee Kares tutkaillessaan Onkalon tummia seinämiä.

Onkalon kaiku yllätti

Esiintymistä ovat todistamassa vain harvat ja valitut. Tunnelma 11-asteisessa luolastossa on Kareksen väkevän esiintymisen jälkeen sanoinkuvaamaton.

Yksi paikallaolijoista on Eurajoen kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi.

– En olisi koskaan uskonut, että täältä löytyy näin upea kaiku ja tila. Kun esiintyjänä on vielä maailmanluokan tähti, niin oli kyllä kerrassaan upeaa kuultavaa, kertoo esityksestä vaikuttunut Lakaniemi.

Myös taiteilija itse oli esiintymisensä jälkeen haltioissaan.

– Olihan tämä aika ainutkertaista. Melkoinen kaiku. Kuin olisi tippukiviluolassa, kun katosta tiputtelee vettä, selittää oopperalaulaja Kares

– Onhan tämä mahtavaa. Kerran elämässä kokemus, jatkaa Kares.

Uusia esiintymisiä luvassa?

Ydinpolttoaineen loppusijoittaminen Onkaloon on tarkoitus aloittaa vuonna 2020. Eurajoen kunnanjohtaja Lakaniemi ei poissulje mahdollisuutta, että Onkalossa esiinnyttäisiin vielä tulevaisuudessakin tavalla tai toisella.

– Suuri kiitos siitä, että pääsimme tänne. Aika näyttää mitä tapahtuu, maalailee Lakaniemi.

Oopperalaulaja Mika Kareksen poikkeuksellisen esiintymispaikan taustalla on myöhemmin kesällä Eurajoella järjestettävä klassisen laulun festivaali.

– Festivaaliin kuuluu oopperasuunnistus. Joka vuosi olemme olleet laulamassa eri paikoissa. Myös esiintyminen täällä kuuluu tähän kokonaisuuteen, päättää Lakaniemi.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja