Suomalaisnaiset: Näitä kauneustuotteita ilman en pärjää talvesta

Kauneusvinkit-sivusto kysyi lukijoiltaan, suomalaisilta naisilta, mikä on heidän kauneudenhoitonsa kulmakivi talvisin: hyvä perusvoide, räntäistä säätä kestävä ripsiväri vai kalvakoille kasvoille väriä tuova räikeä huulipuna? Lue kyselyn tuloksista!

Yli tuhat suomalaisnaista kävi kertomassa mielipiteensä Kauneusvinkit-sivuston talvikyselyssä. Miten he kertoivat hehkuvansa huonoista keleistä ja kiristävästä pakkasesta huolimatta? Oliko jostain kauneustuotteesta muodostunut vuosien varrella talvisen ihonhoidon kulmakivi?

Suomalaisten naisten TOP 3 kauneustuotteet talvisin:

1. Hyvä ja hoitava rasva(noin 56 prosenttia äänistä)

2. Ihoa hellivä meikkivoide(noin 22 prosenttia äänistä)

3. Vedenkestävä ripsiväri(noin 14 prosenttia äänistä)

Kauneus lähtee kosteutetusta ihosta

Yli puolet, noin 56 prosenttia, 1041 äänestäjästä vastasi talvisen kauneudenhoitonsa perustuvan hyvän ja hoitavan kosteusvoiteen käyttöön. Vastauksista kävi ilmi, että kauneus lähtee hyvinvoivasta ja kosteutetusta ihosta, joka näyttää jo ilman meikkiäkin hyvältä.

– Atooppinen ihoni kuivuu talvella erittäin helposti, joten kunnollinen kosteusvoide on tärkein asia ihoni hoidossa.

– Herkkä, ikääntyvä sekaihoni kaipaa talvella tuhdimpaa voidetta. En meikkaa!

– Kuiva iho tarvitsee kosteutta erityisesti näin talviaikaan, joten hyvä ja hoitava rasva on parasta, mitä iholleni voin antaa.

– Minun mielestäni kaunis iho on heleä, kosteutettu, pehmeä ja kiinteä. Kunnon kasvorasva tekee ihosta tällaisen. Mikäpä olisi ihanampaa kuin aamulla herätessä se, että kasvot näyttävät elinvoimaisilta!

– Mikään meikki ei pelasta sitä, jos iho on huonossa kunnossa. Kaunis iho on sitä paitsi juhlava jo itsessään.

– Talvipakkasella ihoa pitää hoitaa ja suojata kylmältä ja tuulelta.

– Ihoni on kuiva ja pakkanen kuivattaa entisestään. Terve ja hyvin kosteutettu iho on kaunis.

– Hyvä voide antaa kestävän pohjan meikkivoiteelle, suojaa ihoa pakkaselta ja tuulelta. Talvisin sisätiloissakin on kuivaa lämmityksen takia. On mukavampaa, kun iho ei kiristä.

– Ihoni on talvisin kuiva ja kosteutus on kauneudenhoitoni a ja o! Kun iho on kosteutettu, se näyttää kuulaalta ja terveeltä, eli kauniilta.

– Oma talven pakkasissa pintakuivaan taipuvainen ihoni tarvitsee kosteutusta, ja mikä olisikaan tärkeämpää onnistuneelle meikille kuin hyvä terve ja tarpeeksi kosteutettu iho. Kun iho meikin alla on kunnossa, koko olemus huokuu raikkautta ja hyvää oloa. Hoidettua, kosteutettua ihoa on myös ilo meikata.

– Suomen talvessa ei voi rasvata liikaa!

– Kunnollinen kosteusvoide on talvella tärkein, koska ihoni kuivuu helposti ja on samalla hiukan epäpuhdas. Vapaapäivisin on ihanaa laittaa hyvä rasva iholle ja rentoutua!

– Mikään meikki ei auta, jos iho hilseilee ja punoittaa.

Meikkivoide suojaa

22 prosenttia äänestyksen vastaajista kertoi talvisen kauneutensa perustuvan hyvään ja luotettavaan meikkivoiteeseen, joka toimi myös suojana talven koettelemuksia, viimaa ja vilua vastaan. Näin meikkivoiteen puolesta liputtavat kommentoivat ja perustelivat vastaustaan:

– Meikkivoide suojaa, ilman sitä en elä yhtäkään päivää. Iltaisin sitten seerumi ja täyteläinen yövoide.

– Rakastan kosteuttavaa meikkivoidetta, koska talvella iho kuivuu helposti! Ihoa hellivä meikkivoide on iholle hyväksi ja peittää hyvin tulipunaiset posket, kun saapuu ulkoa sisälle.

– Ihoa hellivä meikkivoide voi tehdä kasvoille ihmeitä, vaikka meikkiä olisi muuten vähän – tai ei ollenkaan. Itse tahdon näyttää luonnollisen kauniilta, ja siksi tämä kikka sopii minulle parhaiten. Ja se kestää lumileikitkin!

– Suojaa ihoa viimalta ja pakkaselta. Nykyään löytyy paljon erilaisia kosteuttavia ja herkälle iholle sopivia meikkivoiteita, jotka kestävät ja suojaavat ihoa myös Suomen talvea vastaan.

– Meikkivoide "kohottaa", ja hyvälaatuisena hellii.

Vedenkestävä ripsiväri kestää jopa lumileikit

14 prosenttia äänistä keräsi vedenkestävä mascara, joka oli osalle talvisten päivien ja arkimeikin siisteyden pelastus.

– Silmäni vuotavat helposti ja myös liika rasvoittuminen suttaa ripsarin poskille.

– Vedenkestävää ripsaria laittaessa ripset pysyvät koko illan kauniin kaarevina. Usein tavallisella ripsivärillä ripset suoristuvat illan mittaan.

– ... se kestää hyvin talviset ilmanvaihtelut ja on erittäin hyvä luottopakki meikkipussissa. Aina valmiina menoon, eikä suttuisena!

– Jos sataa lunta, niin ei ainakaan ripsarit valu naamaa pitkin.

– Useammat kasvovoiteet toimivat, mutta ripsivärin täytyy olla juuri se oikea säänkestävä, jotta se kestää pakkasessa ja lumisateessa.

– Ulkoilen paljon, kelissä kuin kelissä, eikä ole kiva näyttää monsterilta ripsivärit poskilla lenkkipolullakaan.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja