Mainos

Suomalaisnainen päätyi tulevan F1-mestarin lapsenhoitajaksi – "Jochen halusi voittojen jälkeen lihapullia"

C More kutsui maksukanavan uskollisia tilaajia seuraamaan Brasilian F1-kisaa studiolla, kulissien takana. Yksi nopeimmista mukaan ilmoittautuneista oli Ville Holmberg, joka otti isänpäivän kunniaksi mukaansa kolme lastaan sekä tätinsä Britt Holmbergin.

MAINOS

Abu Dhabin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Studiolla Britt Holmberg pääsi kysäisemään Tomi Tuomiselta, Ossi Oikariselta ja Toni Vilanderilta, tietävätkö nämä kuka on ainoa nainen, joka on vastaanottanut F1-sarjan mestaruuspokaalin?

Ainoastaan Tuominen tiesi: suomalainen Nina Rindt (o.s. Lincoln), vuoden 1970 mestarin Jochen Rindtin leski. Britt Holmberg puolestaan tietää asian, koska helsinkiläinen Holmberg toimi Rindtin perheen lapsenhoitajana kyseisellä mestaruuskaudella.

– Olin 25-vuotias ja juuri valmistunut, kun sveitsiläiset tuttavani soittivat Suomeen ja kysyivät, haluaisinko ryhtyä Rindtin pariskunnan Natasha-tyttären lapsenvahdiksi Sveitsissä. Olin juuri hakenut toiseen kouluun, joten vastasin tulevani, jos en pääse kouluun, Britt Holmberg muistelee.

Riihimäeltä ei irronnut opiskelupaikkaa, joten Holmbergin tie vei Sveitsiin, Geneven ja Lausannen väliseen vuoristoon.

– Perillä lentokentällä Jochen kysyi, voisinko minä ajaa hänen perässään toisen auton heille kotiin. Sanoin että toki. Minun ajettavani oli pieni Lotuksen urheiluauto, joka tärisi kauheasti moottoritiellä, kun Jochen ajoi hurjaa vauhtia edellä. Minun piti vain yrittää pysyä perässä.

– Perillä vuorilla tärisin jo itsekin. Jochen vaan nauroi ja totesi, että "very well done". Ensimmäinen testi tuli siinä läpäistyä, Holmberg muistelee nauraen.

Vuodesta 1964 kuninkuusluokassa ajanut Rindt oli sijoittunut vuonna 1966 MM-sarjassa kolmanneksi Cooperilla. 1969 hän sai alleen kilpailukykyisen Lotuksen, mutta vuosi 1970 alkoi takkuillen: 13. sija ja keskeytys.

– Kauden kolmannessa kisassa Jochen voitti. Tein sen voiton jälkeen heille lihapullia, ja Jochen halusi, että lihapullia olisi siitä lähtien aina tarjolla voiton jälkeen. Ja sen jälkeen hän voittikin melkein kaikki kisat!

Nina Rindt kiersi kisat miehensä mukana, ja Britt Holmberg piti heidän kotona huolta alle 3-vuotiaasta Natashasta.

– En ymmärrä, miten silloin uskalsin jäädä yksin kotiin pienen lapsen kanssa, mutta hyvin se meni. Osasin pikkuisen saksaa, mutta Jochenin ja Ninan kanssa puhuimme englantia ja Ninan kanssa välillä ruotsia ja suomea, Holmberg kertaa.

Neljän peräkkäisen voiton jälkeen Itävallassa Rindt keskeytti, ja edessä oli Monzan GP syyskuussa 1970. Harjoituksissa Rindt ajoi ulos ja menehtyi saamiinsa vammoihin. Itävaltaa edustaneen saksalaisen alkukaudesta hankkima piste-etumatka riitti kuitenkin lopulta maailmanmestaruuteen, joten Nina Rindt otti kauden päätteeksi mestaruuspokaalin vastaan.

Tragedian jälkeen Britt Holmberg jäi perheen lapsenhoitajaksi vielä toiseksi vuodeksi. Palatessaan laivalla kotiin Suomeen Holmberg rakastui ja muutti Göteborgiin esikoulunopettajaksi. Nykyään hän asuu taas kotikaupungissaan Helsingissä.

Ja vannoutunut F1-fani Britt Holmberg on edelleen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.