Mainos

Suomalaisnainen Mount Everest -kerhoon

Suomalainen nainen on saavuttanut ensimmäistä kertaa Mount Everestin huipun. Vuorikiipeilijä Carina Räihä kiipesi vuoren huipulle tänään aamuyöllä, kertoo viestintätoimisto Republic of Communications.

- Carina soitti aamulla kertoakseen, että hän on saavuttanut Mount Everestin huipun, kertoo naisen yhteyshenkilö viestintätoimistosta. Carina totesi pirteänä, että "täällä on upea aamu".

Räihä aloitti kiipeilytaipaleensa huhtikuun alussa.

Myös Grönlanti ylitetty

Toinen suomalaisnainen on saanut nimensä historian kirjoihin Grönlannin jäätikön ylityksestä ensimmäisenä suomalaisnaisena.

- Tämä on ollut pitkäaikainen haaveeni. Yhdeksän vuoden ajan olen lukenut ja kuunnellut jäätikön ylittäneiden miesten tarinoita ja halunnut itse kokea saman, kertoo Johanna Nousiainen.

Nousiainen kuului nelihenkiseen Ultima Thule Greenland 2010 -ryhmään, joka hiihti jäätikön yli nopeimpana suomalaisena retkikuntana.

Retkikunta kertoo aloittaneensa hiihdon jäätikön länsirannikolta 14. huhtikuuta. Matka päättyi itärannikolle Isortoqin kylään toukokuun 5. päivänä. Hiihtomatkaa ryhmälle kertyi 600 kilometriä.

Ryhmä kertoo pelänneensä ennen matkaa kovia pakkasia, mutta pakkasta kovemmaksi haasteeksi muodostui sairastelu.

- Pakkanen pysytteli melko matalana, joten se ei ollut niin suuri haaste mitä olimme ennalta pelänneet. Sen sijaan matkan alkupäivien sairastelu osoittautui todelliseksi haasteeksi, kertoo Nousiainen.

Johanna Nousiaisen lisäksi retkikuntaan kuuluivat ryhmän johtaja Jari Nousiainen, Lauri Lahtinen ja Marko Savola.

(MTV3-STT)

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.