Vanhan puutalon vieressä poltetut patjat ja roskat sytyttivät talon seinän palamaan – uhkasakko talon kunnostamisesta astumassa pian voimaan

Poltetut patjat ja roskat sytyttivät talon seinän palamaan 0:21

Turun Kaskenkadulla syttyi tänään tulipalo, kun vanhan puurakennuksen pihalla oli poltettu roskia, kerrotaan Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Päivystävän palomestarin Timo Lehmuskosken mukaan poltetussa roskakasassa oli ainakin patjoja. Vieressä olleen vanhan puurakennuksen seinä oli alkanut tummua ja osin syttyäkin.

Paikalla ollut henkilö oli aloittanut sammutuksen. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, sammutettiin palo lopullisesti.

– Tässä varmistetaan vielä, että paikalle tulee jonkinlaista vartiointia, ettei kukaan uudestaan yritä tätä sitten sytyttää. 

Pelastuslaitoksen tiedossa ei ole, ketkä roskia polttivat. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että kyseessä saattoi olla tahallinen teko.

– Se on poliisin asia, Lehmuskoski sanoo epäilystä.

Poliisi tutkii palon syttymisyytä, mutta toistaiseksi johtokeskuksella ei ollut lisätietoja asiasta. Paikalta otetuissa kuvista näkyy, että palo on sytytetty hyvin lähellä rakennuksen seinää.

Uhkasakko kaupungilta

Turun kaupungin rakennus- ja lupalautakunta on viime vuoden elokuussa velvoittanut kiinteistön omistajan rakennuksen korjaustoimenpiteisiin uhkasakon uhalla. Osoitteessa sijaitsee toinenkin rakennus, joka kuuluu uhkasakon piiriin.

Uhkasakon suuruus on 20 000 euroa ja se on määrä tulla voimaan ensi keskiviikkona 1. toukokuuta. Tästä eteenpäin sakkoa tulisi 2 000 euroa lisää jokaiselta alkavalta kuukaudelta, jonka velvoitteen laiminlyönti jatkuu asetetun määräajan jälkeen.

MTV Uutisten tietojen mukaan Kaskenkatu 3:ssa sijaitsevassa rakennuksessa ei ole suoritettu lautakunnan velvoittamia korjaustoimenpiteitä. Näin ollen sakko siis astuisi voimaan ensi viikolla.

Lautakunnan pöytäkirjan mukaan rakennusvalvonta on vuosien varrella useasti kehottanut omistajaa kunnostamaan kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset tuloksetta.

Lue myös:

    Uusimmat