Suomalaismies tyrmistyi ruotsalaismatkailijoiden käytöksestä Viking Linen risteilyllä: ”Ihan niin kuin koronaa ei olisikaan”

0:58
Tällä videolla nähdään, miten kasvomaskit ja turvavälit unohtuivat Klamydian keikalla risteilyaluksen yökerhossa marraskuussa.

Uudeltamaalta kotoisin oleva Janne Sutela oli viikonloppuna lastensa kanssa risteilemässä Viking Grace -aluksella, kun ruotsalaisten kanssamatkustajien käytös hämmensi aamupalalla.

Janne Sutela läksi kolmen lapsensa kanssa risteilylle Viking Gracella lauantai-iltana Turusta. Paluu Suomeen oli sunnuntaina.

– Emme olisi ikinä menneet laivalle, jos olisimme tienneet ylipäätään sen, että sinne pääsevät myös ruotsalaiset "noin vain" ilman koronatestiä, Janne Sutela toteaa.

Sutelan mukaan ruotsalaismatkaajat eivät pitäneet aamupalapuffetissa maskeja eivätkä turvavälejä ja köhivät estottomasti. Sutela kertoo joutuneensa vaihtamaan pöytää kahteen otteeseen, kun toiset matkustajat istuivat aterioimaan liian lähelle. 

– Siinä vaiheessa taisi olla jo myöhästä; menen nimittäin kohta koronatestiin. 

– Ruotsalaiset siis elivät laivalla kuin siat vatukossa – ei minkään valtakunnan turvaetäisyyksiä, Sutela tiivistää.

Sutela kertoo tehneensä asiasta valituksen Viking Linelle. 

– Viking Linen nettisivujen tiedote, ”noudatamme ravintoloissa uusia ja turvallisia toimintatapoja”, on ihan täysi vitsi. On petetty olo.

Laivaan pääsevät niin suomalaiset kuin ruotsalaisetkin

Viking Linelta kerrotaan, että Vikingin laivoilla pääsevät matkustamaan reittimatkailijat niin Suomesta kuin Ruotsistakin. 

– Esimerkiksi 23 tunnin risteilylle pääsee myös Ruotsista ilman koronatodistusta.

Jos matkustaja haluaa sen sijaan Suomeen, hänellä pitää koronasääntöjen mukaan olla selvä syy noustakseen maihin.

”Valtaosa matkustajista noudattaa määräyksiä”

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström korostaa, että Vikingin laivoilla on tiukat koronamääräykset. Matkustajia esimerkiksi kehotetaan käyttämään kasvomaskia laivaan noustessa ja laivasta poistuessa. 

– Kasvomaski on hyvä lisä myös niissä tilanteissa, joissa turvaväleistä voi olla vaikeaa pitää kiinni, ohjeissa todetaan.

– Lisäksi turvaväleistä huolehtiminen sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia ovat keskeisiä keinoja estää viruksen leviämistä, myös laivalla.

Boijer-Svahnströmin mukaan määräyksistä kuulutetaan laivoilla ja tietoa löytyy myös muualta. 

– Jos asiakkaat eivät noudata turvallisuusmääräyksiä henkilökuntamme ilmoittaa heille tästä.

Boijer-Svahnström kertoo ottavansa kyseisen tapauksen esille Viking Grace -laivan henkilökunnan kanssa. 

– Muutama kerta on ollut vastaavanlaisia tapauksia vuoden aikana. Valtaosa matkustajista noudattaa kuitenkin määräyksiä hyvin. Tällä hetkellä meillä on niin vähän matkustajia, muutama sata, että esimerkiksi turvavälien pitäminen onnistuu hyvin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja