Suomalaismies esittelee talenttinsa – huutaa tuomareiden ihmetykseksi keuhkonsa pihalle

2:01
Katso videolta, miltä kuulostaa huutotaide!

Riemastuttava kykykilpailu Talent Suomi on täällä taas. Ensimmäisessä jaksossa nähdään muun muassa tämä uskomaton talentti.

Talent Suomi starttaa uusin jaksoin sunnuntai-illoissa. Ensimmäisessä koe-esiintymisjaksossa nähdään laaja kirjo talentteja tavoittelemassa omaa unelmaansa ja 30 000 euron voittopottia. Tuomarit Krista Siegfrids, Ernest Lawson, HP Parviainen sekä Jorma Uotinen päättävät, ketkä pääsevät jatkoon ja semifinaaliin. Juontaja Mikko Leppilampi on puolestaan kilpailijoiden tukena backstagella. 

Tuomaristoa yritetään vakuuttaa perinteisempien musiikki- ja tanssiesitysten lisäksi muun muassa huutamalla.

Ensimmäisessä jaksossa katsojat pääsevät näkemään jotain ainutlaatuista, kun Helsingissä asuva 33-vuotias Ilkka Hautala ryhtyy huutamaan lavalla.

Mies on puhe- ja draamataiteen opettaja, voice-over-esiintyjä, näyttelijä, stand up -koomikko, ja esittävän taiteen ja media-alan monitoimimies.

Opiskeluaikoinaan Ilkka tarvitsi tapaa purkaa painettaan ja ahdistustaan, joten hän päätti mennä metsään huutamaan. Opettajansa rohkaisulla Ilkka innostui tekemään taidehuutovideoita, joilla hän huusi asioista, mitkä ahdistivat ja harmittivat. Videot ovat lopulta vieneet Ilkan aamutelevisioon asti sekä poikineet yrityskeikkoja ja huutoworkshoppeja. 

Ilkka harrastaa huutamista, koska haluaa ylittää sosiaalisen pelkotilan ja vapautua erilaisista ahdingon tunteista. Julkisessa tilassa huutaminen tuntuu usein hetken epämukavalta, kun ihmiset katsovat ja ihmettelevät, mutta nopeasti seuraa vapautunut olo, ja tuntuu, että katoaa huutoonsa. Ilkka kokee, että metsässä huutaminen voisi olla hyvä suomalainen terapiamuoto. 

Huutotaide on Ilkan mukaan muinaissuomailainen itseilmaisun ja parannuksen keino voimasanojen kautta. Huutotaiteessa on vaikea epäonnistua, sillä se lähti kuitenkin liikkeelle siitä, kun kaikki meni pieleen. 

Pääseekö Ilkka jatkoon erikoisen talenttinsa ansiosta? 

Talent Suomi sunnuntaina klo 19.30 MTV3-kanavalla. Uusi kausi alkaa! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja