Suomalaisluotsi paljasti uskomattomia kokemuksiaan tulosmanipulaatiosta – "Poliiseja käveli koppiimme"

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Helsingin IFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström avautuu MTV Urheilulle seikkaperäisesti ulkomailla kokemastaan tulosmanipulaatiosta.

Thaimaassa, Slovakiassa, Malediiveilla ja Tansaniassa vuosien ajan valmentajana työskennellyt Mika Lönnström sai tuta henkilökohtaisestikin tulosmanipulaation voiman. Vedonlyöntirikollisuus rehottaa eritoten Aasiassa ja Afrikassa - vankiloissa on niin seurajohtajia kuin pelaajia. Hiljalleen vakavaan ilmiöön on alettu puuttua Aasiassakin toden teolla.

– Jokaisessa noissa maissa missä valmensin, tapahtui todella paljon tulosmanipulaatiota. Yritin valmentajana estää sitä parhaani mukaan, mutta kahdesti sain sen vuoksi potkut. Mukana toiminnassa on niin vedonlyöntirikollisia, pelaajia kuin seurajohtajiakin, 45-vuotias Lönnström toteaa MTV Urheilulle.

– Sanoisin, että noiden vuosien aikana niin sanottuja varmoja tapauksia näin läheltä kymmeniä. Todisteiden kerääminen on aina hankalaa ja siksi tästä asiasta puhuminen on monille julkisesti niin vaikeaa, hän jatkaa.

– Thaimaan pääsarjajoukkuetta valmentaessani kourallisen verran poliiseja käveli ottelun tauolla pukoppiimme ja vaati minua tekemään vaihtoja. En lopulta suostunut - ja toinen jaksoi meni hyvin. Se oli samalla viimeinen pelini seurassa, Lönnström muistelee.

Lisää Lönnströmin näkemyksiä ilmiöstä pääkuvan videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat