Suomalaisjulkkisten bisnekset kovassa vedossa – Heikki Paasosen ja Jaajo Linnonmaan juontohommat kannattavat

Juontohommat selkeästi kannattavat, sillä television suosituimpien ohjelmien keulakuvien yritykset tekevät kovaa tulosta. Esimerkiksi useista tv-ohjelmista tutun Heikki Paasosen yrityksen liikevaihto otti komean harppauksen viime vuoteen verrattuna.

Suomen tunnetuimpiin juontajiin lukeutuvan Paasosen yrityksen nimi on Paasosen Putiikki. Sen viime vuoden tunnusluvuista yksi oli vertaansa vailla, nimittäin liikevaihdon kasvuprosentti, joka nousi 123:een. Liikevaihtoa yritys teki 384 000 euroa ja nettotulosta syntyi 157 000 euroa.

Liiketulos yli nelinkertaistui 45 000 eurosta 199 000 euroon. Liiketulosmarginaali oli komea 51,7 prosenttia.

Yrityksen hyvä tuloskunto näkyi myös omistajien kukkarossa. Paasosen Putiikista osinkoa on nostettu viime vuonna 114 200 euroa.

Jaajo Linnonmaan yrityksen nimi on nuorekkaasti Wazzup Oy. Sen liikevaihto laski edellisvuodesta yli 30 prosenttia ja oli 448 000 euroa.

Liikevaihdon laskusta huolimatta liiketulosta kertyi 286 000 euroa, eli 63,9 prosenttia liikevaihdosta.

Linnonmaa juontaa Radio Suomipopilla Aamulypsy-nimistä ohjelmaa ja Nelosella suosittua Haluatko Miljonääriksi -ohjelmaa. Hänet on valittu useita kertoja yleisöäänestyksellä vuoden radiojuontajaksi.

Vuoden lopussa Linnonmaan yrityksellä oli kassavaroja 589 000 euroa.

Mikko Leppilammen ML Entertainment Oy:lle sen sijaan viime vuosi oli tuloksen perusteella haastava. Kulut kasvoivat vaikka yrityksen liikevaihto sukelsi. Yrityksen nettotulos painui 104 000 pakkasen puolelle.

Miinusmerkkinen nettotulos oli niin ikään Jenni Pääskysaaren ja Henkka Hyppösen Folie á Deux Oy:llä sekä Baba Lybeckin yrityksellä. Jälkimmäisellä nettotulos oli tosin vain 2 000 euroa miinuksella.

Pääskysaaren ja Hyppösen yrityksen miinusmerkkinen nettotulosta selittää osin se, että yritys joutui kirjaamaan omaisuuden arvonalennuksen. Palkkaa yrityksestä on nostettu tilikauden aikana 279 000 euroa ja henkilöstön lukumäärä on ollut kaksi.

Maajussille morsian -ohjelmaa parhaillaan juontavan Vappu Pimiän Dark May -niminen yritys puolestaan sai kasvatettua liikevaihtoa edellisestä vuodesta reilut 28 prosenttia. Nettotulosta syntyi 120 000 euroa.

Tuikkumedia on Tuija Pehkosen yritys. Sokanen Productionsin taustalla puolestaan on Riku Nieminen.

Mediapersoona Tuomas Enbusken Enbuske Productionsin liikevaihto laski vertailukaudesta reippaasti ja nettotulosta syntyi 11 000 euroa. Vuoden lopussa yrityksen kassavarat olivat 22 000 euroa, minkä lisäksi yrityksen omistamien osakkeiden tasearvo oli 250 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat