Suomalaisille matkustusrajoituksia: Vietnam keskeytti viisumivapauden useilta Euroopan mailta

MTV etsi vastaukset lukijoiden koronakysymyksiin – THL:n johtaja vastaa, kuinka todennäköinen koronavirusepidemia on Suomessa 4:11
MTV etsi vastaukset lukijoiden koronakysymyksiin – THL:n johtaja vastaa, kuinka todennäköinen koronavirusepidemia on Suomessa

Vietnam on päättänyt toistaiseksi jäädyttää viisumivapauden kahdeksan Euroopan maan kansalaisilta, kertoo Reuters. Maiden joukossa on myös Suomi.

Syy jäädyttämiseen on koronaviruksen leviämisen estäminen. Suomen lisäksi viisumivapauden menettävät toistaiseksi Tanskan, Norjan, Ruotsin, Britannian, Saksan, Ranskan ja Espanjan kansalaiset. Suomen kansalaisilla on tähän asti ollut oikeus oleskella Vietnamissa ilman viisumia enimmillään 15 päivää.

Jo aiemmin Vietnam oli asettanut matkustusrajoituksia Kiinasta, Iranista, Etelä-Koreasta ja Italiasta matkustaville. Matkustajia on voitu määrätä karanteeniin tai eristykseen 14 vuorokauden ajaksi. 

Vietnamissa todettujen koronavirustartuntojen määrä nousi viikonloppuna neljällätoista, joista yksitoista oli eurooppalaisia. Maassa on yhteensä vahvistettu 30 tartuntaa.

Lähteet: Reuters, Ulkoministeriö


 

Lue myös:

    Uusimmat