Mainos

Suomalaisia hämmentänyt Kolikkopelit.com selittää toimintaansa

Costa Ricaan rekisteröity Kolikkopelit.com teki laajan suoramarkkinointikampanjan Suomeen viime kesänä, vaikka ulkomaiset rahapeliyhtiöt eivät saa toimeenpanna tai markkinoida pelejään Suomessa.

Sadat kuluttajat hämmentyivät, kun yhtiö lähetti keksityn kaverin nimissä Virosta tulleessa kirjeessä ilmaista pelirahaa palveluunsa.

Kolikkopelit.comin viestinnän edustaja vastasi 45 minuuttia –ohjelman kysymyksiin sähköpostilla. Hän esiintyy vain etunimellä. Mikko yhtiön viestinnästä pahoittelee kampanjan aiheuttamaa hämmennystä.

– Kampanjatarjouksemme ovat olleet vilpittömiä sekä tarkoituksiltaan että ehdoiltaan. Kaiken kampanjointimme tarkoitus on kontaktoida uusia ja vanhoja pelaajia ja antaa heille vastikkeeton mahdollisuus tutustua pelitarjontaamme, Mikko kirjoittaa.

Rahapelejä voivat Suomessa järjestää ja markkinoida ainoastaan Veikkaus Oy, RAY, ja Fintoto Oy. Kolikkopelit.com myöntää, että kampanjan tarkoitus oli myös provosoida pelimonopolia. Pelaaminen ulkomaisilla sivustoilla on täysin sallittua.

– Haluamme kampanjoinnillamme myös herättää yleistä keskustelua muista kuin Suomesta käsin toimivista pelintarjoajista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista, Mikko kirjoittaa.

Tästä huolimatta Kolikkopelit.com ihmettelee heidän saamaa laajaa mediahuomiota muihin pelialan toimijoihin verrattuna.

Suomalaisia ulkomailla

Virheettömät suomenkieliset pelisivut ja nopea asiakaspalvelu kertovat, että Kolikkopelit.comin takana on suomalaisia henkilöitä.

– Tuotekehitykseen, tuotantoon ja asiakaspalveluun olemme pyrkineet työllistämään pääasiassa suomalaisia rahapelialan ammattilaisia, mutta he kaikki asuvat ja työskentelevät ulkomailla, Mikko kirjoittaa.

Yhtiön mukaan Kolikkopelit.com on osa kansainvälistä, useassa Euroopan maassa toimivaa pelialan konsernia, jolla on tytäryhtiöitä tällä hetkellä Costa Ricassa, Maltalla ja Irlannissa.

Yhtiön mukaan sillä ei ole Suomessa mitään toimintaa.

– Jos Suomen rahapelilainsäädäntö menee kohti eurooppalaista valtavirtaa, olemme valmiit siirtämään soveltuvan pelitarjontamme Suomeen, Mikko Kolikkopelit.comista selventää.

Elinkeinolain mukaan ulkomailta Suomeen liiketoimintaa harjoittavalla yhtiöllä tulisi olla maassa myös nimetty edustaja.

Arpajaislakia valvova poliisiviranomainen teki Kolikkopelit.comin markkinoinnista tutkintapyynnön keskusrikospoliisille. Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.

Katso Johanna Tuurin juttu (45 minuuttia 17.10.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.