Suomalaishyökkääjän vilttikomennus herätti siirtospekulaatiot, joukkuetoveritkin kummastelevat erikoista päätöstä – "Hänen ei pitäisi olla katsomossa"

NHL-joukkue Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen joutui yllättäen seuraamaan Washington Capitalsia vastaan pelatun ottelun katsomosta käsin.

Montrealin luottopelaajiin lukeutuva Lehkonen on iskenyt tällä kaudella 62 pelaamassaan ottelussa 25 tehopistettä. Alivoimalla suurta roolia näyttelevä suomalaishyökkääjä on uurastanut Montrealin hyökkäyksessä kelvollisilla peliminuuteilla läpi kauden.

Lehkonen joutui kuitenkin täysin yllättäen katsomon puolelle, kun Montreal kohtasi Washingtonin. Erikoinen ja täysin puskista tullut katsomokomennus herätti heti spekulaatiot mahdollisesta pelaajakaupasta. NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu maanantaina.

Montreal-luotsi Claude Julien perusteli päätöstään kuitenkin pelillisin perustein. Kaikki Lehkosen joukkuetoverit eivät kuitenkaan ostaneet valmentajansa selitystä.

– Minun mielestäni se liittyy siirtotakarajaan. Minusta Lehkosen ei pitäisi olla katsomossa. Hän on erittäin tärkeä meille. Hän on hyvä alivoimalla, erittäin arvokas, Montreal-hyökkääjä Phillip Danault kehuu Lehkosta Sportsnetin mukaan.

Myös Brendan Gallagher kehuu suomalaishyökkääjän panosta vuolaasti.

– "Lehky" on joku, joka tekee kaiken joukkueemme eteen, mitä ikinä pyydetään. Hän tekee uskomattoman paljon töitä joka puolella kenttää, Gallagher kehuu.

Gallagher ymmärtää toki sen, että Lehkosen kaltaiset pelaajat ovat haluttua tavaraa siirtomarkkinoilla.

– Ilmassa on päätöksiä, joita on tehtävä. Tässä kohtaa me tiedämme, mitä Lehkonen tuo pöytään, Gallagher sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat