Suomalaishiihtäjä tajusi raadollisesti heti lähdössä, että noutaja tulee – ”Kolme minuuttia ja kotiin”

Lauri Vuorinen lähti kovalla itseluottamuksella MM-kisojen vapaan sprinttiin, mutta hänelle kävi tylyn nopeasti ilmi, että vauhti ei riitä.

Vuorinen ja Anssi Pentsinen karsiutuivat miehissä, kello 15.30 alkavaan erävaiheeseen hiihtivät Ristomatti Hakola ja Joni Mäki. Naisissa koko nelikko karsiutui.

– Tunsin ensimmäiseen nousuun tultaessa, ettei todellakaan ole hyvä päivä tänään, ja että tekee tiukkaa jatkosta. Eikä se jatkopaikka sitten auennut, Vuorinen harmitteli.

– Vaikka koitti hiihtää rennosti kovaa, niin silti tuli maitohappoa. Olisi pitänyt päästä helpolla ja kovaa ensimmäisen nousun päälle, jotta olisi ollut voimia polkea loppuun. Nyt jouduin liian koville heti ja jalat olivat kyllä puuta siinä kohtaa, missä olisi pitänyt pystyä iskemään.

Vuorinen koitti kyllä kaikkensa, mutta jo väliajat näyttivät, että ei vain riitä. Lopussa ero kärkeen oli 8,48 sekuntia ja jatkopaikka jäi reilun sekunnin päähän. Hän oli jo mielessään valmistautunut erävaiheeseen

– Kyllä se harmittaa, kun on kolme minuuttia ja kotiin niin sanotusti, hän summasi.

Eli, kisat päättyivät yhteen epäonnistuneeseen suoritukseen.

– Kyllä se oli tässä, ei minulle ole enää distanssimatkoja jäljellä, että kotiin varmasti seuraavaksi suuntaan, Vuorinen totesi.

Keli muuttui radikaalisti

Anssi Pentsinen oli myös pettynyt. Lämmennyt sää muutti kisan luonnetta merkittävästi.

– Katsoin lähdössä, että mikseivät kärkihiihtäjät työstä lopun laskuun enempää, vaan ottavat vain helppoa laskuasennossa. Tajusin, että keli on sen verran hidas, että hyvääkin suksea joutuu tuossa työntämään ja laittamaan kuntoa peliin, että saa vauhdin pidettyä yllä, Pentsinen sanoi.

– Keli muuttui tunnissa ihan radikaalisti siitä aamun liukkaasta tuollaiseen vähän vettyneeseen pikkumössöön. Paljon odotettua hitaampi oli tuo keli, hän summasi.


Lue myös:

    Uusimmat