Mainos

Suomalaisfirma löysi ratkaisun sähköautojen latausongelmiin?

2:14

Hinta on Aalto-yliopiston tutkimusjohtaja Pekka Malisen mukaan suurin syy siihen miksi sähköautot eivät ole yleistyneet Suomessa uusien sähköautojen hankintahinta.

- Suomessa kuluttajan näkökulmasta sähköauto on ihan liian kallis. Hankintahintaa pitäisi saada selvästi alaspäin. Ja kyllä Suomessakin pitäisi valtion toimesta antaa kuluttajalle jotain veroalennuksia tai muita hyötyjä, Aalto-yliopiston tutkimusjohtaja Pekka Malinen sanoo ja vertaa tilannetta Norjaan.

– Norjassa valtio subventoi aika voimakkaasti sähköautoja, verotus on nolla prosenttia, autojen lataus on ilmaista, saa ajaa bussikaistaa ja autolautalle pääsee ilmaiseksi

Sähköautot halpenevat pian?

Sähköautojen kanssa jo pitkään työskennellyt, nykyisin Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtajana toimiva Jiri Räsänen uskoo, että autojen hinnat tulevat lähitulevaisuudessa Suomessakin vihdoin halvemmiksi.

- Se on vuosi tai kaksi niin markkinoille tulee paljon edullisempia autoja. Ja silloin nimenomaa kotitalous ja työpaikkalataus on se ratkaiseva tekijä siinä voiko tällaisen auton ostaa ja ottaa käyttöön, Räsänen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.