Suomalaisfani tapasi Madonnan: Popin kuningatar antoi neuvoja menestykseen!

Queen of Pop -taiteilijanimeä kantava Madonna hullaannutti suomalaiset saapumalla Suomeen 12. elokuuta 2012. Mikä tekee tästä postmodernista tyylitaiturista ja popin kiistattomasta kuningattaresta yhden maailman palvotuimmista idoleista? Maailman kovimmaksi faniksi tunnustautuva Hanna kertoo, mikä Madonnassa puree ja lujaa.

30-vuotias Hanna on fanittanut popin kuningatarta Madonnaa lähes koko ikänsä ja tunnustautuukin henkisesti maailman kovimmaksi Madonna-faniksi. Fanittaminen on tuonut mukanaan paljon uusia tuttavuuksia ja matkoja, unohtumattomia kokemuksia ja jopa johdattanut unohtumattomaan tapaamiseen, jota kaikki Madonna-fanit varmasti kadehtivat.

Milloin ja miten Madonnan fanittamisesi alkoi?

Kiinnostukseni Madonnaa kohtaan alkoi vuonna 1989, kun Like a Prayer -albumi julkaistiin ja naapurin isommat tytöt kuuntelivat kasettia mankalla. Muistan erityisesti vuoden 1990, kun pääsin ensimmäiselle ulkomaanmatkalleni Kyprokselle ja sain isältäni kinuttua Madonnan Blond Ambition -kiertueen VHS-kasetilla. Katsoin sitä loopilla seuraavina vuosina. Suosikin jutut ja julisteet Madonnasta oli pakko saada – Madonna oli niin ihana!

Mikä tekee Madonnasta niin erityisen?

Madonnan musiikki iskee suoraan tajuntaani. Musiikkimakua on vaikea selittää. Uskon, että tavallaan musiikki itse valitse faninsa. Persoonana Madonna on mielestäni sekä vahva, että haavoittuvainen. Häneen voi helposti samastua, koska hän tuntuu hengittävän maailman iloja ja suruja yhdessä kaikkien kanssa. Hän hyväksyy ihmiset sellaisena kuin he ovat ja uskaltaa sanoa mielipiteensä.

Livenä Madonna on enemmän läsnä kuin olen nähnyt kenenkään toisen artistin olevan. Hän haluaa antaa faneille kaikkensa ja arvostan sitä suuresti. Madonna ei myöskään ole ikinä hurahtanut alkoholiin ja huumeisiin, vaan on pitänyt päänsä kylmänä kaiken julkisuuden keskellä. Sen vuoksi ihailen häntä ja uskon, että se tekee Madonnasta hyvän roolimallin.

Miten Madonnan ihailu ja fanittaminen näkyy arjessasi?

Arjessa Madonnan fanittaminen näkyy siitä, että kuuntelen hänen musiikkiaan, seuraan uutisia, ostan levyjä, luen elämänkertoja, ostan lehtiä ja muuta Madonna-aiheista tavaraa. Asunnossani on vähintään muutama kuva hänestä aina esillä.

Läheisten ja ystävien suhtautuminen vaihtelee aika paljon. Heidän ilokseen ja surukseen puhun aika paljon Madonnasta. Jotkut hyväksyvät sen, toiset saattavat kokea ihailemisen lapselliseksi ja turhaksi. Toivottavasti esimerkiksi äitini tietää, että ihailen kuitenkin häntä enemmän kuin Madonnaa.

Kuinka monta kertaa olet nähnyt Madonnan livenä?

Tavoitteeni on ollut nähdä jokainen Madonnan konsertti eri maassa. Tähän mennessä olen nähnyt Madonnan keikoilla 13 kertaa ympäri Eurooppaa. Olen kerran myös tavannut hänet!

Kerro siitä kun tapasit Madonnan ihka elävänä! Miltä Madonna vaikutti ihmisenä?

Kun olin 16-vuotias, osallistuin NRJ-radioaseman järjestämään Madonna-kilpailuun, jonka pääpalkintona oli Madonnan tapaaminen Pariisissa. Tunnistin kaikki kisassa esitetyt kappaleet ja pääsin matkalle. Madonna oli fanitapaamisessa rauhallinen, suloinen ja huomioonottava. Hän kysyi muun muassa meiltä faneilta, että teemmekö juuri sitä elämässä mitä oikeasti haluamme? Erityisesti mieleeni jäi Madonnan silmät, jotka olivat syvällisen ja viisaan näköiset. Kysyin häneltä, mitä musiikkimaailmassa menestymiseen vaaditaan. Hän neuvoi, että täytyy säveltää omaa musiikkia ja uskoa itseensä – vain omana itsenään voi pärjätä!

Mikä on hulluinta, mitä olet tehnyt Madonna-fanina?

Kaikista hulluinta, mitä olen tehnyt Madonna-fanina, on varmaan ollut se, kun 19-vuotiaana lähdin ystäväni kanssa katsomaan ensimmäistä Madonnan livekeikkaa Berliiniin. Nukuimme kolme yötä Stadionin ulkopuolella, koska halusimme olla ensimmäisinä jonossa. Paikalliset ihmiset toivat jopa aamukahvia meille! "Unohdimme" kertoa vanhemmille, ettemme olleet lainkaan varanneet hotellia...

Uskotko, että faniutesi tulee koskaan loppumaan tai vähenemään?

Iän myötä olen rauhoittunut käytökseltäni, en esimerkiksi enää osta jokaista lehteä, jossa Madonna on kannessa. Mutta henkilönä ihailen häntä yhtä paljon kuin ennenkin, enkä usko, että se tulee muuttumaan. Itse asiassa en voi ymmärtää sellaisia ihmisiä, jotka vaihtavat ihailunsa kohdetta. Minä en ole ikinä vaihtanut!

Mitä Madonnan ihaileminen on antanut sinulle?

Madonnan fanittaminen on antanut minulle onnellisuuden tunteita, esimerkiksi mahtavien kappaleiden ja konserttielämysten muodossa. Olen myös saanut keikoilla, netti-yhteisöissä ja muissa Madonna-aiheisissa tapahtumissa uusia ystäviä. Madonnasta saan itseeni energiaa ja itseluottamusta.

Asteikolla 1–10: kuinka kova Madonna-fani olet?

10! Mielestäni olen maailman kovin fani – ainakin tunnepuolella, mutta minulla ei ole joka kiertueella ollut mahdollisuutta käydä useilla keikoilla, jos joku haluaa mitata sillä faniuttaan.


Lue myös:


Kuvat: GettyImages, Splash, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja