Madonnan vaihtuvat tyylit: Pahasta tytöstä omistautuvaksi äidiksi

Madonnan sanotaan olevan postmodernin identiteetin lähettiläs, muuttaahan hän alati tyyliään ja luo imagonsa säännöllisin väliajoin uudelleen. Kokosimme yhteen Madonnan kuvia vuosien varrelta. Näin Madonna on muuttunut kiltistä tytöstä glamourprinsessaksi ja omistautuvaksi äidiksi.

Madonna, 53, on tyylin kuningatar, jonka alati vaihtuvan lookin on sanottu edustavan postmodernia identiteettiä parhaimmillaan. Kantaaottavuudestaan tunnettu laulaja on osannut hätkähdyttämisen taidon jo uransa alkuvaiheista lähtien.

Musiikkimaailman kameleontti

Madonna luo tyylinsä uudestaan vähintään parin vuoden välein. Hänen on nähty muuntuvan kiltistä tytöstä tuhmaksi, Marilyn Monroe -tyylistä gangsterin tyttöystäväksi, androgyyniksi, glamourhahmoksi ja nyt viimeisimpinä vuosina omistautuvaksi äidiksi.

Jatkuvasti vaihtuva tyyli on olennainen osa Madonnan menestystarinaa. Madonnan sanotaan edustavan alati vaihtelevien tyyliensä kautta postmodernia identiteettikäsitystä, jonka mukaan identiteetti on aina muunneltavissa. Tämän käsityksen mukaan pukeutumalla kuka tahansa voi siis olla mitä tahansa ja luoda imagonsa aina uudelleen.

Kohauttavat tyylit!


Laulaja on suututtanut rekvisiitallaan muun muassa katolisen kirkon jäseniä ja konservatiiveja. Seksikäs laulaja kohahdutti jo Like A Virgin -albumin aikoihin vuonna 1984 esiintymällä MTV Video Music Awards -gaalassa valkoisessa häämekossa ja hanskoissa. Madonna on todennut, että esiintyminen oli rohkein ja häpeämättömin asia, jonka hän on televisiossa tehnyt.

Kohahduttaminen ei jäänyt 80-luvulle, sillä Madonna on aina ottanut kantaa lavapukeutumisellaan. Tällä viikolla laulaja esiintyi Moskovassa tukien Pussy Riotia, punk-yhtyettä, joka pidätettiin maaliskuussa heidän vastustettuaan julkisesti Vladimir Putinia. Madonna antoi tukensa Pussy Riotille selkään piirretyllä tekstillä. Kantaaottavan esiintymisen takia laulajan tulevien keikkojen turvajärjestelyjä on kiristetty.

Katso kuvagalleria Madonnan vaihtuvasta tyylistä!

MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat