Suomalaiset tiukkana: Seksi ei saa sattua!

AVA kysyi lukijoiltaan, mitä he eivät kokeilisi sängyssä mistään hinnasta. Vastaus oli selkeä: toisen satuttaminen, eli sadomasokismi ei kuulu sänkyyn.

Yli 1600 suomalaista jakoi mielipiteensä AVAn kyselyssä. Liki puolelle (43 prosenttia) oli selvää, että sadomasokistisille leikeille sanottiin jyrkkä ei. Kolmannes piti parinvaihtoa sopimattomana seksipuuhana ja 14 prosenttia äänestäjistä kertoi, ettei kokenut ryhmäseksissä mitään kiihottavaa.

Seksi on kaunis asia

Suomalaiset suhtautuvat kyselyn vastauksien mukaan negatiivisesti sadomasokistisiin sänkyleikkeihin. 43 prosenttia piti SM-leikkejä epäkiinnostavina. Moni kertoi seksin olevan niin kaunis asia, ettei kipu ja kumppanin satuttaminen kuulunut vällyjen väliin. Kuritusleikit koettiin myös likaisiksi ja osaa ne pelotti.

"Seksin ei pidä sattua, vaan tuntua hyvältä ja nautinnolliselta. Joku nauttii kivusta, mutta itse liitän kivun johonkin ihan muuhun kuin seksiin. Olen kokeilunhaluinen ja kaikkiruokainen, mutta SM ei kiinnosta pätkääkään."

"En pidä kivusta, enkä tahdo sitä tuottaa muillekaan – etenkään omalle rakkaalleni."

"En kokeilisi SM-juttuja, koska ne eivät yksinkertaisesti kiinnosta. Ei ainakaan minkään asteinen kivun tuottaminen eikä vastaanottaminen. Hellään "alistukseen" ehkä suostuisin kumppanin mieliksi ja voisin pukeutua SM-vaatteisiin, mutta en muuhun. Ei yksinkertaisesti säväytä."

"Sadomasokismi ei oikein kiinnosta. Se ei vain tunnu omalta jutulta, ja sitä paitsi se myös pelottaa jonkin verran."

"Jos ne olisivat ihan "kunnon" sadomasokistileikkejä, niin ei kiitos. Ruoskat, nahka, suukapulat ja muu vastaava eivät oikein sytytä, lähinnä ehkä ahdistaisivat."

Ystävät ystävinä

27 prosenttia vastaajista ei pitänyt parinvaihtoa innostavana vaihtoehtona seksielämää värittämään. Seksi koettiin kahden ihmisen väliseksi asiaksi, johon ei ystäviä tai tuttavia ollut tarvetta sekoittaa. Osan ystäväsuhteet olivat lopahtaneet parinvaihtokokemuksien ansiosta.

"Kokeiltu on, ja toista kertaa ei tarvitse kokeilla. Seurauksena välit menivät poikki ystäväpariskunnan kanssa. Kysymys kuuluu: Kannattiko? Ja vastaus on ei."

"Seksi on kahden ihmisen välinen asia. Ainakin parisuhteessa. Sinkkuna nyt voi tehdä mitä haluaa."

Ei kiitos eritteille!

13 prosenttia vastaajista kertoi karttavansa jotain annettujen vastausvaihtoehtojen ulkopuolelta. Näistä vastaajista suurin osa ilmoitti suorasukaisesti, ettei leikki eritteillä sytyttänyt laisinkaan. Myös pepun katsottiin olevan luotu johonkin muihin kuin seksuaalisiin tarkoituksiin. Lue parhaat vastaukset!

"Annetuista vaihtoehdoista osaa on kokeiltu ja osa yhä jollain tasolla kiehtoo. Sen sijaan pissakakkaleikit olisivat liikaa."

"Kaikkia listassa olevia voisi kokeilla – niin kuin montaa muutakin asiaa – mutta kakka- ja oksennusleikit olisivat sellaisia, että en kokeilisi mistään hinnasta."

"Peppuseksiä. Joskus on yritetty vähän alustaa pienemmillä asioilla, mutta miehen elin kyllä aiheuttaisi vain vahinkoa. Kaikkea muuta noista vaihtoehdoista voisin kyllä kokeilla, mutta tässä jutussa tulee fysiikka vastaan!"

"Hyi, en kokeilisi mitään noista (sadomasokismi, parinvaihto, ryhmäseksi, käsirautoja ja roolileikkejä). Vaikea ymmärtää, miksi joku tarvitsee tuollaisia konsteja. Minulle on aina kelvannut ihan tavallinen seksi. Rakas kumppani riittää kiihokkeeksi, muuta ei todellakaan tarvita."

"Haluan kokeilla kaikkea ja kiihotun herkästi, mutta ehdoton ei seksiin liittyen on pissa-kakkaleikit ja eläimet. Melkein kaiken muun ymmärrän ja olen niihin valmis. Mutta nuo – kuvottavaa!"

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja