Suomalaiset luottavaisia asuntokaupan suhteen

Tammikuussa tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat epävarmasta taloustilanteesta huolimatta myönteisesti asuntokauppaan.

SKV Kiinteistövälitys Oy:n tammikuussa teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat taantumasta huolimatta myönteisesti asuntokauppaan. Joka viides tutkimukseen vastanneista uskoo, että nyt on sopiva aika hankkia asunto.

Taloudellinen epävarmuus ei pelota etenkään miehiä, jotka ovat tutkimustulosten mukaan naisia luottavaisempia asuntokaupan tulevaisuuteen. Syinä nähdään asuntolainojen ennätyksellisen alhainen korkotilanne sekä kohtuullinen työllisyystilanne.

Joka paikkakunnalla kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa, vaan asunnoista on joko pulaa tai koteja on liikaa kaupan. Hinta-laatusuhteeltaan oikeanlaisia koteja menee koko ajan kaupaksi, ja myyntiajat ovat tällä hetkellä keskimäärin 2–3 kuukautta.

Vuokra-asuminen on edellinen kallein asumismuoto ja vuokriin povataan noin viiden prosentin nousua vielä tänä vuonna. SKV:n tutkimukseen osallistui 1005 suomalaista.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja