Suomalaiset eivät ymmärrä pettämiskohua: Mitäs pikku pusu haittaa?

Twilight-pariskunnan Kristen Stewartin ja Robert Pattinsonin pettämiskohu on saanut monet pohtimaan, onko suuteleminen pettämistä? Osa AVAn lukijoista oli sitä mieltä, että ei yksi tai kaksi pusua ole tarpeeksi painava syy erota.

AVA kysyi lukijoiltaan, miten he toimivat jos kumppani suutelisi toista. Suurin osa suomalaisista oli sitä mieltä, että he voisivat antaa suudelman anteeksi, vaikka he eivät tätä petosta hevillä unohtaisi. Lähes saman verran suomalaisista oli puolestaan sitä mieltä, etteivät he sietäisi petollista kumppania hetkeäkään, vaan yksikin pusu toisi kumppanille lähtöpassit.

Kuitenkin lukijoista 16 prosenttia oli sitä mieltä, ettei pusu ole tarpeeksi painava syy erota. Kyselyyn osallistui 1 375 lukijaa.

Miten he perustelivat sen, ettei suuteleminen ole tarpeeksi hyvä syy lopettaa parisuhdetta? Lue kommentit alta.

"Eivät suudelmat pysty tätä suhdetta kaatamaan"

– En nyt näin äkkiseltään keksi yhtään syytä eroon. Pettämisen takia en ainakaan eroaisi. En pidä suutelua tai seksiä toisen kanssa pahana asiana. Salasuhde, sellainen jossa todella olisi tunteita mukana, voisi olla syy eroon. Ehkäpä sitten voisin erota jo puolisoni vaatisi minua jäämään pois töistä.

– Parisuhteeni perusta ei ole suudelmissa eikä seksissä, vaan rakkaudessa. Yksi tai useampi suudelma ei riitä kaatamaan tätä parisuhdetta. Minun moraalini ei tietenkään ole se yksi ja ainoa, mutta koen, että vasta rakastuminen toiseen samalla tavalla kuin puolisoon on pettämistä.

– Ystävän kanssa voi hellyydenosoitus olla hyväksytty, kun se on avointa ja tiedossa.

– Pettäminen on lupauksien tai sopimuksen rikkomista. Mikäli ollaan sovittu pysyä yhdessä ilman muita ja silti suudellaan muita naisia, jossain on vikaa. Pitäisi selvittää mikä mättää ja erota mikäli asioita ei voida korjata. Ehdoton uskollisuus on raamatunaikainen ihanne, jolla ei tekemistä realiteettien kanssa. Olisitte mieluummin huolissanne miten parisuhde saadaan korjattua kuin siitä, että ihmiset ovat erehtyväisiä.

"Yksiavioinen suhde saa puhtia vieraasta"

– Eihän parisuhteessakaan ole tarkoitus omistaa toista. Jos suuteleminen jonkun toisen kanssa tuntuu hyvältä, teen sen kyllä. Ei tuollaisesta pitäisi kenenkään loukkaantua.

– Olen itse pettänyt aikoinani useita poikaystäviäni. Ajattelin nuorempana että kaikki maailmassa täytyy kokea ja tuntea. Merkityksettömät pusuttelut jäivät aina salaisuudeksi, ja näiden ansiosta tiesin rakastavani vain ja ainoastaan poikaystävääni. Mielestäni se oli vain viatonta flirttiä. Olen kaunis nainen, eikä mielestäni KETÄÄN saisi teljetä häkkiin loppuelämäkseen. Halusin ennen kaikkea nauttia itsestäni, olemassaolosta. Lopulta rakastuin. Lujaa. Hauskanpito jäi vähemmälle, eikä muut kiinnostaneet enää. Viiden vuoden jälkeen kuitenkin lähdin tyttöporukan kanssa viihteelle, ja vietin iltaa kuten aina... Poikaystäväni sai tietää tästä – ja jätti minut. Sydämeni särkyi täysin. Kun vihdoin pääsin takaisin jaloilleni, päätin etsiä miehen joka ajattelisi samoin kuin itse ajattelen. En koskaan enää tahtonut entisen toistuvan. Nyt asun avoliitossa miehen kanssa, jota rakastan, ja joka ei tahdo teljetä minua häkkiin. Emme kiellä toisiltamme mitään, ja olemme rehellisiä toisillemme. Olemme olleet sängyssä asti muiden kanssa, mutta rakastamme vain ja ainoastaan toisiamme. Minusta on kiihottavaa tietää että muutkin naiset haluavat miestäni. Toki tätä tapahtuu enää vain hyvin harvoin, emmekä koskaan koe tarpeellisiksi mitään "kostoretkiä". Rakastamme toisiamme, ja olemme molemmat sitä mieltä että elämä täytyy elää täysillä.

– Jokaisella parilla lienee sovitut säännöt missä pettämisen raja kulkee.. niitä siis noudattakoot. Minusta suutelu ei paljoa hetkauta parisuhdetta suuntaan tai toiseen! Tulette huomaamaan, jos parisuhde kestää pitkään...

– Se tapahtuisi luultavasti omalla luvallani. Olen sitä mieltä, että monogaaminen parisuhde saa uutta puhtia siitä, että välillä maistellaan muitakin ruokalajeja joita pöydässä on. Joillekin täysi sitoutuminen varmasti toimii, mutta itse koen, että parisuhde pysyy "raikkaampana" jos välillä vähän löysää vyötä, kummankin yhteisellä suostumuksella siis. Voi olla että tunne tasoittuu iän myötä, mutta nyt olen ainakin tätä mieltä. Pettäminen ei tietenkään ole suvaittavaa, mutta silti, toiseen naiseen henkisen siteen luominen olisi mielestäni pahempi asia kuin pelkkä suudelma.

Petos tapahtuu vasta lakanoiden välissä

Osa lukijoista koki, että vasta seksi tai rakastuminen ovat pettämisenmuotoja – ei suuteleminen.

– Olen ollut sitä mieltä tähän asti, että "vain" sänkyyn meno on pettämistä.

– Joskus voi parisuhteessa olla vaikeita aikoja ja lohtua haetaan vieraista. Jos tilanne jää vain suuteluun, niin minusta se kertoo sen, että kumppani tajuaa tekevänsä väärin ja jättää asian sikseen. Olisin valmis antamaan omalle kumppanilleni suutelun anteeksi, mutta yhdynnästä en usko samaa.

– Jos kyse on vain yhdestä kerrasta, saa anteeksi ja yhteinen taival voi jatkua. Suuteleminen ei kuitenkaan mielestäni ole yhtä vakava virhe kuin esimerkiksi seksin harrastaminen. Jos sama hairahdus toistuu, saa kenkää.

–Ex-miehelläni oli tapa suudella, ei tuntunut pahalta silloin. Sitten, kun hän jäi pettämisestä kiinni, oli yhdestä kerrasta poikki. Hänellä meni puhelin päälle, kun oli vieraissa. Kuuntelin 5 tuntia heitä, oli pettänyt jo yli vuoden, et silleen.

Lähde: Kysely heinä-elokuu 2012

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja