Suomalaisen olympiamitalistin suunnitelmat menivät uusiksi – pysyy silti positiivisena: "Marraskuussa olisi huomattavasti ankeampaa"

25:17
Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén kertoo Tulosruudussa muuttuneesta aikataulustaan.

Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén katsoo valoisasti tulevaisuuteen, vaikka olympiakisojen siirtyminen vuodella muuttikin suunnitelmia. 

Tuuli Petäjä-Sirén on kilpaillut olympiakisoissa jo neljä kertaa. Paras tulos tuli Lontossa 2012, kun hän nappasi RS:X-luokassa hopeaa. 

Tähtäin oli tiukasti Tokion tämän kesän olympiakisassa, mutta koronaviruksen takia mammuttitapahtumaa siirrettiin vuodella. Petäjä-Sirénin olympiapaikka siirtyy kesälle 2021. 

Kevään kisat ja leirit peruuntuivat, mutta Petäjä-Sirén pääsi harjoittelemaan kotivesille. 

– Ilmat lämpenevät päivä päivältä. Marraskuussa tämä olisi huomattavasti ankeampaa olla Suomessa jumissa ja treenata samalla, Petäjä-Sirén sanoi Tulosruudun haastattelussa. 

Koko elämä ei pelkkää urheilua

Petäjä-Sirén on elänyt vahvasti olympiadin mukaan. Esimerkiksi yhteistyösopimukset on tehty pitkälti kesään 2020 asti. 

Huippupurjehtija ei ole kuitenkaan ajatellut missään vaiheessa, että ura loppuisi olympiakisojen lykkääntymisen takia. Elämä on kuitenkin muuttunut esimerkiksi sen takia, kun lapset ovat olleet päivähoidon sijaan kotona. 

Petäjä-Sirén on saanut osan tuloistaan arkkitehdin töistä ja puhekeikoista. 

– Koko elämän tarkoitus ja oma minäkuva ei roiku pelkästään urheilusta. Se, että arki rullaa, antaa tällaiseen tilanteeseen varmuutta. Sellaisestakin ajatuksesta olen saanut apua, että niistä asioista, joihin ei pysty itse vaikuttamaan, on turha päivittäin stressata.

Mitä ajattelee tavoitteistaan Tokiossa? Katso oheisesta videosta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja