Suomalaisen Maijan huikea elämä Jenkeissä – juhli Orange is the New Black -sarjan tähtien kanssa: ”Kaikki olivat tosi maanläheisiä”

Tuottajana uraa luova Maija Anttila on uinut syvälle elokuva-alan piireihin Yhdysvalloissa.

Syksy on tunnetusti kuplivaa aikaa New Yorkin elokuvapiireissä. Näihin aikoihin kaikki suurimmat tuotantoyhtiöt ja kuumimmat nimet järjestävät toinen toistaan upeampia tapahtumia. Tänä syksynä näissä tapahtumissa on nähty myös suomalaista pilkettä, sillä Seinäjoelta kotoisin olevan Maija Anttilan, 29, ura on kokenut melkoisen käänteen.

Vain 19-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut Anttila, 29, kertoo MTV:n haastattelussa osallistuneensa Warner Brothersin kutsuvierastilaisuuteen VIP-vieraana. Tapahtumassa juhlittiin yhtiön klassisia piirroshahmoja, kuten Väiski Vemmelsäärtä, Scooby Doota sekä Kiviset ja Soraset -sarjaa.

– En ollut uskoa kutsua todeksi. Tällaisten tapahtumien kutsut tulevat yleisesti agentuurien kautta, mutta minä olen aina edustanut itse itseäni, ilman agenttia tai manageria. On ihan mieletöntä, että kutsu tuli suoraan minulle. Se oli suuri kunnia, Anttila huokaa.

New Yorkin Sohossa järjestettyyn tapahtumaan oli luotu kokonaisia Looney Toones -maailmoja, joissa tuttujen piirroshahmojen kanssa pystyi kommunikoimaan interaktiivisesti. Kaikki ruoka- ja juomatarjoilut mukailivat teemaa.

– Juhlat täällä ovat aivan toista luokkaa. Siellä oli jopa tatuoija, joka teki vieraille ilmaisia Looney Tunes -tatuointeja. Ja ihmiset oikeasti ottivat niitä, hänelle oli hirveä jono! Se oli aivan käsittämätöntä. Itsekin harkitsin, että pitäisikö käydä ottamassa, Anttila nauraa.


New Yorkin elokuva-alan seurapiiritapahtumat ovat jotakin, mistä Anttila on aiemmin uskaltanut vain unelmoida.

– Juhlissa ollessa mietin, että milloin tämä oikein tapahtui. Jossakin vaiheessa pohjalaisesta tytöstä on tullut relevantti täällä. Nyt olen oikeasti piireissä ja kova työ maksaa itseään takaisin. Tällaisesta olen haaveillut.

– Olenhan minä pitkään täällä ollut ja ihmiset toki tietävät, kuka olen, mutta olin melko varmasti ainoa suomalainen noissa juhlissa. Mielestäni se oli jonkinlainen käännekohta urallani.

Warner Brothersin tapahtumasta juhlaväen matka jatkui epämuodollisempiin jatkobileisiin. Samoissa juhlissa Anttilan kanssa viettivät aikaa muun muassa muotisuunnittelija Christian Siriano ja supersuositun Orange is the New Black -sarjan näyttelijöitä.

– Se oli aika mahtava ilta. Kaikki olivat tosi maanläheisiä ja ystävällisiä, ihania ihmisiä, Anttila iloitsee.

Erilaisissa tapahtumissa Anttilalle tärkeintä on uusien ihmisten tapaaminen ja yhteyksien luominen. Anttila myöntää, että uransa alussa hän oli epävarmempi.

– Rakastan verkostoitumista. Kun näen jonkun tärkeän tyypin, menen ihan häpeilemättä juttusille. On hienoa päästä tapahtumiin, joissa tapaa uusia ihmisiä ja nyt siihen on myös tottunut. Olihan se aluksi hämmentävää, koska ei Suomessa ole kohdannut mitään vastaavaa. Pian kuitenkin oivalsin, että tätä olen aina halunnut, joten miksen vain nauttisi, Anttila pohtii.

– Ei minulla yleensä mene luu kurkkuun tärkeiden ihmisten edessä. Pitää vain muistaa, että olipa kyseessä kuinka tärkeä tyyppi tahansa, täällä jokainen käy samalla tavalla hakemassa palan pitsaa kotiin lähtiessään.


Lue myös:

    Uusimmat