Suomalainen sotilastarkkailija siepattiin Golanin ylängöllä

YK:n operaatioon osallistuva suomalainen sotilastarkkailija siepattiin varhain tänään kahden kollegansa kanssa Syyrian ja Israelin välisellä raja-alueella.

Puolustusvoimien mukaan neljä aseistautunutta miestä tunkeutui Golanin ylängöllä sijaitsevaan tukikohtaan ja pakottivat aseistamattomat tarkkailijat mukaansa. Sieppaus tapahtui noin puoli kolmen aikaan aamuyöllä.

– Kaappaajien ryhmittymästä ei ole tietoa, eikä siten heidän motiivistaan. He ryöstivät YK:n materiaalia ja tarkkailijoiden henkilökohtaisia tavaroita, kertoi suomalaisen osaston vanhin, everstiluutnantti Jarmo Kämäräinen.

Kämäräisen mukaan tarkkailijat vapautettiin noin puoli seitsemän aikaan aamulla. Tarkkailijat onnistuivat neuvottelemaan itsensä vapaaksi, minkä jälkeen he pääsivät palaamaan takaisin tukikohtaansa. Tarkkailijat eivät loukkaantuneet lyhyen sieppauksen aikana.

Suomalainen sotilastarkkailija on kunnossa, ja hän jatkaa palvelustaan normaalisti, puolustusvoimat tiedottaa. Hänen omaisilleen on kerrottu tapahtumasta.

Lue myös:

    Uusimmat