Suomalainen maailmanmestari sai syöpädiagnoosin – "Shokki ja elämäni haastavin tilanne"

Poolbiljardin kaksinkertainen maailmanmestari Mika Immonen on saanut syöpädiagnoosin ja vetäytyy kilpaurheilusta keskittyäkseen kattavaan hoitosuunnitelmaan. Suomen biljardiliitto kertoi asiasta perjantaina tiedotteessaan ja pyysi kunnioittamaan urheilijan sekä hänen lähipiirinsä yksityisyyttä.

– Ajatuksemme ovat Mikan ja hänen perheensä kanssa tämän haastavan ajanjakson aikana, liiton puheenjohtaja Joni Ahola kertoi.

Ahola painotti sunnuntaina 51 vuotta täyttävän Immosen luonteenlujuutta.

– Hän on ollut poikkeuksellinen esikuva biljardissa näyttäen omistautumista, voitontahtoa, taitoa ja urheiluhenkeä. Uskomme Mikan vahvuuteen ja sitkeyteen ja olemme varmoja, että hänen taistelunsa syöpää vastaan käydään samalla määrätietoisuudella, joka teki hänestä kaksinkertaisen maailmanmestarin.

Immonen sai ensimmäiset vakavammat oireet noin kaksi viikkoa sitten All Japan Open -turnauksessa. Hän eteni puolivälieriin.

Immonen on nyt hoidettavana Costa Ricassa ja odottaa siirtoa kotikaupunkiinsa New Yorkiin.

– Tämä on ollut tietysti shokki ja elämäni haastavin tilanne. Todettuamme kuinka vakava tilanne on, oli tärkeää saada hoito aloitettua välittömästi. Vaikka syöpä oli päässyt etenemään, uskon, että saadaan tilanne käännettyä voiton puolelle, Immonen totesi.

– Saan suurimman osa hoitoajasta olla kotona. Joka on siis hyvä merkki.

Lue myös:

    Uusimmat