Mainos

Suomalainen kitara maailmantähdellä

Suomessa esiintyi perjantaina kolme maailmanluokan yhtyettä 1970-luvulta. Kaikkia näitä yhtyeitä yhdistää voimakas kitaran käyttö.

Fairport Convention esiintyi perjantaina Turussa ja lauantaina Helsingissä. Deep Purple ja Uriah Heep esiintyivät puolestaan perjantaina Helsingissä.

Perjantaina kuultiin lavalla myös kitaraa, jonka tarina on alkanut hyvinkääläiseltä pajalta. - Kitaran runko ja kaula ovat punaseksi värjättyä espanjanseetriä. Kannessa on vaahteraa hyvin erikoinen pala, jonka kuvio ikään kuin räjähtää kannessa, kertoo soittimen valmistaneen Ruokangas Guitars -yhtyeen toimitusjohtaja Juha Ruokangas.

- Kitaran otelauta on eebenpuuta, ja siihen on upotettu mystisiä symboleita. Symbolit on tehty aidosta helmiäissimpukasta. Ne on sahattu simpukankuoresta ja yksitellen upotettu kitaraan, Ruokangas jatkaa.

Kitara löysi omistajansa pari vuotta sitten musiikkimessuilla Saksassa. Nyt oli edessä vuosihuolto. Kitarasta vaihdettiin kielet, säädettiin kaularauta, öljyttiin otelauta, huollettiin sähköt ja vaihdettiin mikrofonit. Kitaran omistajalla oli toiveena, että saataisiin mikrofonit, joissa on enemmän ukkosta. "More thunder", hän sanoi minulle puhelimessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.