Mainos

Sunday Timesin lähteet: EU valmis lykkäämään brexitin takarajaa helmikuuhun, mikäli parlamentti ei pääse sopuun ensi viikolla

2:48
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: EU pelkää sopimuksetonta eroa – katso videolta tuore analyysi brexitin viimeisimmistä käänteistä!

Euroopan Unioni on valmis lykkäämään Britannian eroa EU:sta ensi vuoden helmikuuhun, jos pääministeri Boris Johnson ei onnistu tulevalla viikolla saamaan parlamenttia brexit-sopimuksensa taakse. Asiasta uutisoi Sunday Times -lehti.

Brittilehden diplomaattilähteiden mukaan lykkäys tulisi kuitenkin olemaan joustava, tarkoittaen sitä, että Britannia voisi lähteä EU:sta halutessaan jo aiemmin, jos se pääsee sopuun brexit-sopimuksesta.

Asiasta ei ole toistaiseksi tehty virallista päätöstä.

EU-diplomaatit ja viranomaiset kertoivat uutistoimisto Reutersille, että pahimmassa tapauksessa EU:lla on vaihtoehtoja myöntää brexitille jopa yli puolen vuoden verran lisäaikaa.

MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Tapio Nurmisen mukaan viime viikkoina on käynyt selväksi, että EU kestää toistuvat viivytykset, koska pelkää sopimuksetonta eroa.

– Viime marraskuussa jo hoettiin, ettei mitään sopimusta enää avata. Nyt se sitten kuitenkin parissa päivässä avattiin jälleen. Kaikkiin näihin "Ei koskaan enää" -puheisiin tulee suhtautua varauksellisesti. Luulen, että kaikki tehdään, että sopimukseton ero vältetään, Nurminen sanoo.

Johnson pyysi lauantaina-iltana lain velvoittamana brexitin lykkäämistä. Brexitin viimeiseksi määräpäiväksi oli aiemmin kerrottu lokakuun 31. päivä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja