Mainos

Sund: Tiusanen jäänee rangaistuksetta

Kansanedustaja Pentti Tiusasen toiminta Itä-Saksan salaisen poliisi Stasin ilmiantajana ei ole näillä näkymin johtamassa rangaistustoimiin puolueessa.

Sund arvostelee Pentti Tiusanen Stasi-yhteyksiä.

Puoluesihteeri Ralf Sund sanoi tänään, ettei hänelle toistaiseksi ole kantautunut mitään vaatimuksia Pentti Tiusasen rankaisemisesta. Hän arveli tosin, että asiasta saatetaan vielä keskustella puoluehallituksessa. Tiusasen Stasi-kytkennöistä kertoi Yleisradion MOT-ohjelma eilen.

-Ellei sitä ole jauhettu loppuun ennen sitä. Toistaiseksi en ole kuullut mitään vaatimuksia, pyrkimyksiä tai esityksiä rangaistustoimenpiteistä, Sund sanoi.

Vasemmistoliiton puoluehallitus on koolla seuraavan kerran perjantaina 26. tammikuuta. Sund arvioi, ettei Tiusasta voida puolueessa rankaista siitä, että hän on vuosina 1974-75 pettänyt opiskelutovereitaan Itä-Saksan Greifswaldissa.

-Rikoskin lienee vanhentunut, MOT:nkin tietojen mukaan mitään ei ole tapahtunut sitten vuoden 1975, Sund huomautti. Moraalinen paheksunta jäänee siten ainoaksi seuraamukseksi, Sund arveli.

Ulkoministeriö odottelee

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Tiusasen tapauksen ilmitulo ei aiheuttane mitään välittömiä toimia ulkoministeriössä.
-Sitä myöten kun aineistoa saadaan käyttöön. Ei meillä ole tällä hetkellä mitään omaa projektia sen suhteen. Se on sitten oikeusviranomaisten asia jos jotain ilmenee, Tuomioja sanoi.

Tuomioja totesi, ettei julki tulleissa Stasin arkistoissa ole tietoja agenttien henkilöydestä. Käytössä ovat olleet vain peitenimet, raporteistakin vain otsikot. MOT-ohjelmassa arvioitiin, että myös ulkoministeriössä ja SDP:ssä on ollut Stasin tiedonantajat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.